Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Danko vylučuje spoluprácu len s Kotlebom

Na snímke predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko počas tlačovej konferencie v centrále strany počas volebnej noci v Bratislave 6. marca 2016 Foto: TASR/Andrej Galica

Predseda SNS zároveň povedal, že sa vie stretnúť s každým, vrátane predsedu Mosta-Híd Bélu Bugára.

Bratislava 6. marca (TASR) - Šéf SNS Andrej Danko nevylučuje z povolebnej spolupráce nikoho okrem strany Mariana Kotlebu. Vyplynulo to z jeho vyjadrenia v diskusii Rádia Expres a Hospodárskych novín. Ako povedal, stretnúť sa vie s každým, vrátane predsedu Mosta-Híd Bélu Bugára. Názorovú zhodu však, rovnako ako podpredsedníčka Mosta-Híd Lucia Žitňanská, nevidí.

Líder SaS Richard Sulík si myslí, že vývoj ďalšej situácie sa po voľbách bude "lámať" na rozhodnutiach Danka a Bugára. Označil ju za "zapeklitú" vzhľadom na prepad KDH a vzostup Mariana Kotlebu, s ktorým si, rovnako ako so Smerom-SD, spoluprácu nevie predstaviť. "Mení to celú situáciu," povedal. Výsledok liberálov Sulíka prekvapil, na jeho základe sa považuje za lídra pravice.

Šéf strany NOVA Daniel Lipšic vníma výsledky volieb ako odkaz, že väčšina ľudí nechce vládu Roberta Fica (Smer-SD). Výsledok hnutia OĽaNO - NOVA označil za povzbudivý. Otázka však podľa neho teraz znie, či môže mať Slovensko vládu, ktorá ho vyvedie z krízy. Myslí si, že spomedzi stredopravých strán vyhrali tie, ktoré sa pred voľbami vyhranili voči Ficovi. Z možných povolebných debát vylúčil okrem neho aj Mariana Kotlebu. Ľutuje, že brány parlamentu neprekročilo KDH.

Boris Kollár zo Sme rodina potvrdil, že do vlády ísť nechce. Okrem toho, že by nechcel byť v kabinete so Smerom-SD, nechce byť ani príveskom v prípadnej inej kombinácii. Vznik pravicového kabinetu by však podporil. Predseda #Siete Radoslav Procházka by šiel o povolebnej spolupráci rokovať s každým, Ako hovorí, je slušnosť stretnúť sa s tým, kto dá pozvanie. To má platiť aj v prípade Smeru-SD.