Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Slovensko

Danko má zdravotné ťažkosti, je pacientom onkologického ústavu

Predseda NR SR Andrej Danko reční počas ustanovujúcej schôdze Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) VII. volebného obdobia 23. marca 2016 v Bratislave. Foto: TASR - Michal Svítok

Predseda NR SR po bolestiach žalúdka absolvoval sériu lekárskych vyšetrení.

Bratislava 21. apríla (TASR) - Predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS) má zdravotné ťažkosti. Potvrdila to dnes hovorkyňa parlamentu Zuzana Čižmáriková s tým, že nie je vylúčená ani operácia.

"Pri enormnom pracovnom vypätí, ktoré spôsobili aj parlamentné voľby, predseda NR SR po bolestiach žalúdka absolvoval štandardnú lekársku prehliadku u svojho lekára MUDr. Miloša Bubána. Na jeho odporúčanie podstúpil sériu ďalších vyšetrení. Súčasný priebeh diagnostiky nateraz nevylučuje ani možný operačný zákrok v oblasti žalúdka," uviedla hovorkyňa.

Danko je pacientom Národného onkologického ústavu (NOÚ), potvrdila dnes hovorkyňa NOÚ Viktória Vasilenková. Podľa nej má nejasný ložiskový nález v stene žalúdka. O ďalšom postupne bude onkologický ústav informovať.

Danko podľa jej slov informáciu zverejnil aj z dôvodu, aby nevznikali rôzne špekulácie. "Aj preto sa rozhodol o každom ďalšom postupe lekárov informovať verejnosť, ako aj médiá," dodala Čižmáriková.