Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Decembrové termíny hlavného pojednávania v kauze Dobytkár sú zrušené

Ilustračná snímka Foto: TASR

V zmysle rozvrhu práce Špecializovaného trestného súdu sa od 1. decembra 2023 stáva tretím členom senátu v tejto trestnej veci JUDr. Rastislav Stieranka, priblížila hovorkyňa.

Bratislava 5. decembra (TASR) - Decembrové termíny hlavného pojednávania v kauze Dobytkár sú zrušené. Nové termíny budú určené po doručení vyjadrenia procesných strán k zmene v zložení senátu. TASR o tom informovala hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) Katarína Kudjáková.

"V zmysle rozvrhu práce Špecializovaného trestného súdu sa od 1. decembra 2023 stáva tretím členom senátu v tejto trestnej veci JUDr. Rastislav Stieranka," priblížila hovorkyňa. Miesto v senáte sa uvoľnilo po dočasnom pridelení sudcu Mariána Mačuru na Najvyšší súd SR.

"Predseda senátu oznamuje procesným stranám zmenu v senáte a meno nového člena senátu s tým, že sa majú vyjadriť k ďalšiemu procesnému postupu. A teda, či súhlasia so zmenou senátu, alebo či navrhujú dokazovanie vykonať odznovu," podotkla Kudjáková. Procesné strany majú lehotu na vyjadrenie do 22. decembra.

Obžalobe z pokračovacieho zločinu prijímania úplatku a z obzvlášť závažného zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti čelí finančník Martin K., nitriansky podnikateľ Norbert B., exšéfovia Pôdohospodárskej platobnej agentúry Juraj K. a Ľubomír P., podnikateľ Peter K., právnik Milan K. a Viktor M., ktorý ako jediný vinu priznal. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal obžalobu pôvodne na osem ľudí a päť právnických osôb. Jeden z obžalovaných Ľubomír K. v marci zomrel a z tohto dôvodu ŠTS rozhodol v jeho prípade o zastavení trestného stíhania.