Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

Dekani pedagogických fakúlt SR a ČR rokujú o zmenách vo vzdelávaní

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Medzinárodné odborné stretnutia predstaviteľov pedagogických fakúlt združených v Asociácii dekanov fakúlt Českej republiky a Slovenskej republiky sa tradične realizujú dvakrát do roka.

Topoľčianky 12. októbra (TASR) - Aktuálnym otázkam a výzvam vysokoškolského vzdelávania na pedagogických fakultách je venované zasadnutie Asociácie dekanov fakúlt Českej republiky a Slovenskej republiky, ktoré sa začalo v stredu v Topoľčiankach.

Ústrednými témami trojdňového rokovania budú očakávané zmeny vo vzdelávaní budúcich učiteľov v kontexte legislatívnych zmien, stav a najbližšia perspektíva kurikulárnej reformy v základnom vzdelávaní s dôrazom na prípravu učiteľov, skúsenosti s akreditáciou učiteľských študijných programov pre vzdelávaciu oblasť a internacionalizácia vysokoškolského vzdelávania, informovala Adriana Récka, prodekanka pre rozvoj, celoživotné vzdelávanie a medzinárodné vzťahy z Pedagogickej fakulty Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre.

Medzinárodné odborné stretnutia predstaviteľov pedagogických fakúlt združených v Asociácii dekanov fakúlt Českej republiky a Slovenskej republiky sa tradične realizujú dvakrát do roka, v jarnom termíne v Českej republike a v jesennom termíne na Slovensku.