Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Deklaráciu za rodinu zatiaľ podporilo 179 kandidátov na poslancov

Na archívnej snímke hovorca Aliancie za rodinu Anton Chromík v centrále počas očakávania výsledkov Referenda. Bratislava, 7. februára 2015. Foto: TASR

Z predsedov strán pozitívne zareagoval na 18-bodovú Deklaráciu len šéf SNS Andrej Danko.

Bratislava 24. februára (TASR) - Deklaráciu za rodinu, ktorú predstavila Aliancia za rodinu (AZR) uplynulý týždeň, doteraz podporilo 179 kandidátov na poslancov do Národnej rady SR. TASR o tom informoval predseda AZR Anton Chromík.

"Najväčšie počty signatárov majú štyri strany - #Sieť, KDH, SNS a OĽaNO-NOVA," priblížil Chromík. Deklaráciu podporili aj kandidáti zo strán SMK, Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko, Odvaha - Veľká národná a proruská koalícia, Sme rodina - Boris Kollár, Priama demokracia a TIP. Z predsedov strán pozitívne zareagoval na 18-bodovú Deklaráciu len šéf SNS Andrej Danko.

Podporou deklarácie sa kandidáti okrem iného zaviažu, že budú po zvolení za poslancov NR SR hlasovať za všetky dobré a vhodné opatrenia k tomu, aby si rodiny mohli dovoliť viac detí, podporia novelu Ústavy SR o práve detí na otca a mamu pri adopciách, budú hlasovať vždy proti zneužívaniu žien formou prenájmu maternice a podporia zvýšenie rodičovského príspevku pre rodičov, ktorí sa starajú o viac detí.

Kandidát sa podpisom Deklarácie tiež zaviaže, že podporí daňové zvýhodnenie rodín s troma a viac deťmi, bude proti zákonom a medzinárodným zmluvám, ktoré by oddeľovali rod od pohlavia či zavádzali viac rodov, ako je mužský a ženský, bude hlasovať proti podpore LGBTI ideologickej propagandy zo štátneho rozpočtu a podporí silný mediálny zákon, ktorý bude chrániť hodnoty rodiny, manželstva a jeho stability a chrániť deti a mládež pred nevhodným obsahom v televízii či rozhlase.

Kandidáti do parlamentu nájdu deklaráciu na stránke www.hlaszarodinu.sk. Vyjadriť sa môžu až do marcových parlamentných volieb.