Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Slovensko

Demokrati: Slovensko potrebuje demokratickú vládu

Na snímke poslanci Národnej rady Slovenskej republiky sprava Ján Budaj, Eduard Heger a Andrej Stančík (nezaradení). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Demokrati sľubujú jasné zahraničnopolitické smerovanie, boj za demokraciu i spravodlivosť.

Bratislava 27. septembra (TASR) - Slovensko môže vyhrať iba vtedy, keď budú v parlamente demokratické strany, ktoré môžu zložiť demokratickú vládu. Vyhlásili to na stredajšej tlačovej konferencii predstavitelia strany Demokrati. Vyzvali občanov prísť voliť.

Demokrati sľubujú jasné zahraničnopolitické smerovanie, boj za demokraciu i spravodlivosť. "Sloboda, demokracia, bezpečnosť nikdy neboli zadarmo, treba ich ustrážiť," uviedol podpredseda strany Jaroslav Naď. Sloboda a demokracia musí ísť podľa neho ruka v ruke so spravodlivosťou.

Zdôraznil, že Slovensko patrí na západ. "Byť v jadre EÚ a NATO je jediná rozumná alternatíva," povedal s tým, že Slovensko potrebuje odbornú, slušnú, skúsenú vládu pre ľudí. Zároveň vyzval na podporu od predstaviteľov strán Modrí, Most-Híd a Maďarské fórum.

Demokratov podporili aj viaceré osobnosti ako emeritný arcibiskup Róbert Bezák či spisovateľ Ľubomír Feldek a ďalší.

Volebná kampaň sa končí 48 hodín predo dňom konania volieb, teda o polnoci zo stredy na štvrtok (28. 9.). Volebné moratórium trvá aj počas celého volebného dňa v sobotu 30. septembra.