Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Slovensko

FOTOGRAFIE SLÁVNYCH OTCOV: Deti, je čas poďakovať otcom, majú svoj deň

Kombo snímka Foto: TABLET.TV

Deň otcov pripadá na tretiu nedeľu v mesiaci jún. Teraz.sk ponúka fotografie slávnych otcov, politikov, športovcov či umelcov. Prirodzene, s deťmi.

Bratislava 19. júna (Teraz.sk) - Každú tretiu júnovú nedeľu si pripomíname Deň otcov. V tento deň si majú všetky slovenské deti uvedomiť, ako veľa pre nich ich otcovia urobili a ako veľmi si to vážia.

Teraz.sk vám ponúka fotografie slávnych slovenských otcov s deťmi.

Športovci


Čo odkázať otcovi Weissovi, Šatanovi, či ďalším športovcom? Iba jedno, ďakujeme.

Na snímke vľavo tréner slovenskej reprezentácie Vladimír Weiss ďakuje za výkon synovi Vladimírovi Weissovi ml. počas zápasu F-skupiny majstrovstiev sveta vo futbale medzi Novým Zélandom a Slovenskom 15. júna 2010 v Rustenburgu.
Foto: TASR/Pavel Neubauer


Archívna snímka. Otec slovenského hokejového reprezentanta Emil Šatan /vľavo/ v rozhovore so synom Mirom pred dopoludňajším tréningom na MS 9. mája 2002 v Göteborgu. V pozadí vpravo Jerguš Bača.
Foto: TASR/Pavel Neubauer


Na archívnej snímke slovenský futbalový reprezentant Miroslav Karhan a syn Alexander počas krstu svojej autobiografickej knihy s názvom Stovkár Karhan na Štadióne Antona Malatinského v Trnave 28. marca 2011.
Foto: TASR/Peter Kollár


Slovenskí hráči Chicago Blackhawks Tomáš Kopecký (vlavo) za pomoci syna Jakuba a Marián Hossa (vzadu) prinášajú vítaznú trofej Stanley Cup na mestský úrad v Novej Dubnici, počas druhého dňa putovania pohára po Slovensku, 6. augusta 2010.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa


Na archívnej snímke vľavo asistent reprezentačného trénera František Hossa a jeho syn Marcel Hossa počas tréningu slovenskej hokejovej reprezentácie pred zajtrajším zápasom proti Nemecku na turnaji Slovakia Cup 10. februára 2011 v novom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave.
Foto: TASR/Pavel Neubauer


Politici


Politikov väčšinou chvália až historici, v dobe, keď pôsobia, na nich ľudia hľadia väčšinou skôr kriticky. Aj naši ústavní činitelia však sú otcovia (niektorí možno až hyperotcovia) a dnes slávia svoj deň.

Na archívnej snímke kandidát na prezidenta SR Andrej Kiska (uprostred) s dcérou Natáliou (vľavo) a otcom Andrejom (vpravo) prichádza do volebnej miestnosti počas 2. kola voľby prezidenta Slovenskej republiky v Poprade v sobotu 29. marca 2014.
Foto: TASR/Oliver Ondráš


redseda Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko so synom Adamom vo volebnej miestnosti vo voľbách do Národnej rady SR v Miloslavove, 5. marca 2016.
Foto: TASR/Štefan Puškáš


Archívna snímka. Kandidát na prezidenta SR a premiér Robert Fico (vľavo), syn Michal (uprostred) a manželka Svetlana (vpravo) spoločne vhadzujú volebné lístky do urny v 2. kole prezidentských volieb v Kultúrnom dome vo Veľkých Dvoranoch, okres Topoľčany, 29. marca 2014.
Foto: TASR/Henrich Mišovič


Archívna snímka. Svoj hlas vo voľbách do Národnej rady SR odovzdal 20. septembra 2002 podpredseda parlamentu a predseda Strany maďarskej koalície Béla Bugár v druhom volebnom okrsku v priestoroch Špeciálnej základnej školy s vyučovacím jazykom maďarským na Pomlejskej ceste v Šamoríne. Do volebnej miestnosti prišiel asi pol hodiny po jej otvorení spolu s manželkou Gabrielou a dcérou Kristínkou.
Foto: TASR/Vladimír Benko


Archívna snímka. Predseda parlamentu a predseda SaS Richard Sulík (druhý vľavo) so synom (vľavo) a predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavol Frešo (druhý vpravo) s dcérou (vpravo) vhadzujú spoločne hlasovacie lístky do volebnej urny počas komunálnych volieb na Jelenej ulici v Bratislave 27.novembra 2010.
Foto: TASR/Vladimír Benko


Na archívnej snímke líder hnutia OĽaNO - NOVA Igor Matovič tancuje s manželkou Pavlínou a s dcérami vo volebnej centrále počas volebnej noci v Bratislave 5. marca 2016 v Bratislave.
Foto: TASR/Miroslav Košírer


Boris Kollár s rodinou
Foto: Facebook



Umelci


Fotografií úspešných umeleckých otcov je v archíve TASR neúrekom, ponúkame tri z nich.
Archívna snímka. Návštevníci filmového festivalu Art Film v Trenčianskych Tepliciach sa nestretávajú len na filmových projekciách. K festivalu neodmysliteľne patria aj sprievodné podujatia, rôzne party, športové akcie či večierky. Herec a prezident Art Filmu Milan Lasica si tak napríklad v nedeľu neodoprel svoj obľúbený golf a večer so svojou dcérou Hanou na party tvorili priam ukážkový tanečný pár, ktorý sa do tanca pustil hneď pri prvých tónoch.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa


Český preklad svojej knihy Zóna nadšenia predstavil v utorok 8. septembra 2009 na autogramiáde v pražskom Paláci kníh Luxor na Václavskom námestí slovenský autor Jozef Banáš. Bývalý diplomat a poslanec si do najväčšieho obchodu s knihami v Prahe pozval hneď niekoľko hostí - dcéru Adelu, úspešnú moderátorku, spisovateľa Michala Viewegha, najpredávanejšieho českého autora, ale aj imitátora Rasťa Piška. Na snímke zľava úspešný český spisovateľ Michal Viewegh, moderátorka a dcéra Adela Banášová a autor knihy Jozef Banáš počas autogramiády českého prekladu jeho knihy Zóna nadšenia v pražskom Paláci kníh Luxor na Václavskom námestí 8. septembra 2009.
Foto: TASR/Bohdan Kopčák


Na archívnej snímke prezentačný koncert populárneho slovenského speváka Petra Lipu k jeho najnovšiemu albumu s názvom ...v najlepších rokoch 19. septembra 2001 v bratislavskom Parku kultúry a oddychu. Krstným otcom platne sa stal Lipov päťročný syn Paľko (vpravo).
Foto: TASR/Vladimír Benko