Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Prečítajte si desať najčítanejších článkov v roku 2014 na Teraz.sk

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

V odchádzajúcom roku vyvolali medzi našimi čitateľmi najväčší záujem novembrové komunálne voľby, zvolenie Andreja Kisku za prezidenta, dianie na Ukrajine, ale aj sonda Rosetta a írsky duchovný Kelly.


Bratislava 25. decembra (Teraz.sk) -

1. V odchádzajúcom roku vyvolali medzi našimi čitateľmi najväčší záujem novembrové komunálne voľby. Priniesli viaceré prekvapenia. Azda najväčšie sa netýkalo priamo komunálnych volieb, ale odchodu Pavla Pašku z postu predsedu parlamentu ako aj vzdanie sa poslaneckého mandátu.

Druhým najväčším prekvapením bolo víťazstvo nezávislého kandidáta Iva Nesrovnala v Bratislave. V Košiciach obhájil svoj post Richard Raši (Smer-SD), v Banskej Bystrici zvolili riaditeľa nemocnice Jána Noska, s podporou Smeru-SD. Komunálne voľby online si pozrite TU

Na snímke zľava minister vnútra SR Robert Kaliňák, kandidát na primátora Košíc Richard Raši , minister životného prostredia Peter Žiga a predseda NR SR Pavol Paška vo volebnom štábe počas čakania na výsledky vo Voľbách do orgánov samosprávy obcí 2014. Košice, 15. novembra 2014
Foto: TASR/František Iván


2. Porošenko chce po víťazstve pozvať Tymošenkovú do svojho tímu
Kyjev 1. apríla (TASR) - Ukrajinský podnikateľ Petro Porošenko, favorit blížiacich sa májových prezidentských volieb, dnes uviedol, že je presvedčený o možnosti spolupráce s donedávna väznenou expremiérkou Juliou Tymošenkovou.

Julia Tymošenková sa prihovára demonštrantom z invalidného vozíka
Foto: TASR/AP


3.Pomyselnú bronzovú medailu získal online z komunálnych volieb, tentokrát z jej výsledkov.
TERAZ VÝSLEDKY VOLIEB ONLINE:Nesrovnal vyhral v Bratislave,Raši v Košiciach

4. Kupovaním hlasov Rómov sa zaoberá Úrad špeciálnej prokuratúry
Bratislava 1. apríla (TASR) - Trestným oznámením poslankyne NR SR za SaS Lucii Nicholsonovej v prípade kupovania hlasov Rómov na východnom Slovensku v druhom kole prezidentských volieb sa zaoberá od pondelka 31. marca Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP).

Osada v Richnave
Foto: TASR/Milan Kapusta


5. NOVA vyzýva Roberta Fica, aby podal demisiu
Bratislava 30. marca (TASR) - Zvolenie Andreja Kisku za prezidenta predstavuje nádej, že sa do verejného života postupne vráti slušnosť, rovnováha moci a zmysel pre základnú spravodlivosť. Hnutie NOVA to tvrdí vo svojom dnešnom stanovisku. Ďalej uvádza, že premiér Robert Fico sa svojou prezidentskou kandidatúrou obrátil chrbtom svojim vlastným voličom, ktorí ho v roku 2012 zvolili za predsedu vlády na štyri roky.

Daniel Lipšic
Foto: TASR/Martin Baumann


6. Novým prezidentom SR bude Andrej Kiska
Bratislava 30. marca (TASR) - Víťazom druhého kola prezidentských volieb je a novým slovenským prezidentom sa stane Andrej Kiska, ktorého volilo 59,38 percenta ľudí. Jeho protikandidát Robert Fico získal podporu 40,61 percenta voličov. Vyplýva to z oficiálnych výsledkov volieb, ktoré dnes zverejnila Ústredná volebná komisia (ÚVK).

Andrej Kiska
Foto: TASR/Michal Svítok


7.Do Procházkovej Siete sa hlásia stovky záujemcov
Bratislava 16. júla (TASR) - Mimoparlamentná politická strana Sieť Radoslava Procházku spustila proces prijímania nových členov. Detailný formulár vyplnilo od 3. júla 700 záujemcov, stovky ďalších prejavili záujem o inú formu spolupráce ešte pred vznikom strany.

Vedenie strany Sieť - predseda Radoslav Procházka (tretí zľava). Prvým podpredsedom strany Sieť sa stal primátor Martina Andrej Hrnčiar (druhý sprava). Podpredsedami strany boli zvolení poslanec Národnej rady SR Miroslav Beblavý (vpravo), prodekanka Fakulty medzinárodných vzťahov Ekonomickej univerzity v Bratislave Katarína Cséfalvayová (v strede), primátorka Prievidze Katarína Macháčková (druhá zľava) a Eduard Adamčík (prvý zľava).
Foto: TASR/Pavol Ďurčo


8. Voličský preukaz sa dá vybaviť aj elektronicky
Bratislava 12. mája (TASR) - Europoslancov môžeme voliť aj mimo miesta svojho trvalého bydliska. Umožní to voličský preukaz. Voliči si ho môžu vybaviť cez svoju obec v čase úradných hodín. Čas majú do 22. mája. Eurovoľby sa na Slovensku uskutočnia v sobotu 24. mája. Kandiduje 29 politických strán, voliť si budeme 13 europoslancov.

Na snímke zľava Ľubomír Ábel (PZ SR), Ľudmila Benkovičová (Štatistický úrad SR), Dušan Štrauss (ÚVK), Eva Chmelová (ÚVK) a riaditeľ Informačnej kancelárie Európskeho parlamentu Robert Hajšel počas tlačovej konferencie, na ktorej Ústredná volebná komisia oznámila oficiálne výsledky volieb do Európskeho parlamentu 25. mája 2014 v Bratislave.
Foto: TASR/Martin Baumann


9.Kňaz zaspieval na sobáši pieseň L. Cohena, stal sa hitom na internete
Dublin 9. apríla (TASR) - Kňaz má talent. Súťaže s takýmto názvom by sa mohol zúčastniť írsky duchovný Ray Kelly, ktorý sa stal hviezdou na sociálnych sieťach, keď prekvapil nevestu so ženíchom a na svadbe im zaspieval prispôsobenú coververziu skladby "Hallelujah" od kanadského pesničkára Leonarda Cohena.

Írsky duchovný Ray Kelly
Foto: youtube


10. NOVINKY Z KOMÉTY: Vedci nevedia, kde presne sa modul sondy nachádza
Bratislava 10. - 15. novembra (Teraz.sk) - Sonda Rosetta putovala vesmírom vyše desať rokov, kým dorazila k svojmu cieľu, kométe 67P/Čurjumov-Gerasimenko. Tak, ako kedysi kamenná Rosettská doska pomohla odhaliť dávne dejiny starovekej egyptskej ríše, zámerom sondy je poodhaliť tajomstvá vzniku Slnečnej sústavy, nášho domova v Galaxii. Jej "výskumný arzenál" pozostáva z 21 vedeckých aparatúr. Jedenásť je inštalovaných na hlavnej sonde, ktorá kométu sleduje z blízkej orbity, ďalších desať je na pristávacom module Philae. Ten, ako prvý objekt vytvorený človekom, pristal na jadre tajomnej kométy.

Na ilustračnej snímke umelecká predstava sondy Rosetta pri prelete okolo planétky 2867 Steins, ktorej podoba je založená na reálnych snímkach.
Foto: TASR/ESA