Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Slovensko

Deti a mladí sa môžu uchádzať o príspevok na podporu svojho talentu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavol Ďurčo

Grantový program Talenty Novej Európy podporuje výnimočne nadaných mladých ľudí, ktorí na svojom talente systematicky pracujú a chcú v ňom napredovať až na profesionálnu úroveň.

Bratislava 26. januára (TASR) - Deti a mladí ľudia majú do 21. februára 2021 šancu uchádzať sa o finančný príspevok na rozvoj svojho talentu. V rámci programu Talenty Novej Európy rozdelia Slovnaft a Stredoeurópska nadácia – Középeurópai Alapítvány granty v oblasti vedy, umenia a športu v celkovej hodnote 66.000 eur. TASR o tom za vyhlasovateľov informoval Norbert Lazar.

Grantový program Talenty Novej Európy podporuje výnimočne nadaných mladých ľudí, ktorí na svojom talente systematicky pracujú a chcú v ňom napredovať až na profesionálnu úroveň. Grant môžu využiť na vedecké vybavenie, kúpu hudobného nástroja, umeleckých potrieb alebo športového výstroja, či na účasť na súťažiach, workshopoch a kurzoch, kde prezentujú nielen seba, ale aj Slovensko.

O udelení grantov rozhodnú odborné poroty. Ich súčasťou budú výtvarníčka Ilona Németh, pedagóg Konzervatória Peter Čerman, matematik Slovenskej akadémie vied Anatolij Dvurečenskij či pedagóg Fakulty telesnej výchovy a športu Univerzity Komenského Ľubor Tománek.