Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Diaľnicu medzi Bratislavou a Sencom zablokovala zrážka kamiónov a auta

Nehoda na D1. Foto: prezídium HaZZ

Po diaľnici D1 v smere z Bratislavy do Senca už môžu podľa hlásení polície šoféri prechádzať v sprejazdnenom ľavom pruhu.

Bratislava 15. októbra (TASR) - Bratislava 15. októbra (TASR) - Po diaľnici D1 v smere z Bratislavy do Senca už môžu podľa hlásení polície šoféri prechádzať v sprejazdnenom ľavom pruhu. Okolnosti dopravnej nehody, ktorá v ranných hodinách dočasne zablokovala diaľnicu, vyšetruje polícia.

Po 7:15 úsek zablokovala zrážka dvoch kamiónov a jedného osobného auta. "Na mieste nehody, ktorá sa stala na 14-tom kilometri v smere z Bratislavy do Senca, zasahovalo desať hasičov, ktorí vykonali protipožiarne opatrenia a rovnako vyslobodili zraneného vodiča, ktorý po zrážke ostal zakliesnený," uviedla Zuzana Farkasová z Prezídia HaZZ. Dodala, že vodiča už previezla vrtuľníková záchranná zdravotná služba do Univerzitnej nemocnice Bratislava v Ružinove.


Vodiči nepili alkohol pred jazdou

Podľa doterajších zistení polície, približne o 7.15 h prišlo na 14,5 km diaľnice v smere do Senca z doteraz nezistených príčin k stretu dvoch kamiónov a osobného motorového vozidla. "Po zrážke osobného auta z Bratislavy a kamiónu z Litvy následne do tohto kamiónu narazil maďarský vodič s maďarským ťahačom a nemeckým návesom," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Tatiana Kurucová. Pri nehode utrpel zranenia 61-ročný maďarský vodič, 35-ročný vodič osobného auta a jeho dvaja spolujazdci zranenia neutrpeli, bez zranení vyviazol z nehody aj 31-ročný Litovčan. Dychová skúška na alkohol, ktorú s vodičmi policajti vykonali, bola negatívna.

Zraneného maďarského vodiča museli z kabíny vozidla vyslobodzovať hasiči, leteckí záchranári ho po prvotnom ošetrení previezli do Univerzitnej nemocnice Bratislava v Ružinove. Podľa hovorcu Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Borisa Chmela bol muž počas prevozu pri vedomí, mal poranený hrudník a panvu.