Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Dnes sa bude diskutovať o elektronizácii obstarávania v zdravotníctve

Tatiana Behrová, MV SR, poradkyňa ministra Foto: Tablet.tv

Diskutovať sa bude o európskej a slovenskej legislatíve v tejto oblasti.

Bratislava 30. novembra (TASR) - Budúcnosť elektronizácie verejného obstarávania v zdravotníctve bude témou workshopu, ktorý sa uskutoční v pondelok (30.11.) v historickej budove Národnej rady (NR) SR v Bratislave. Organizuje ho Stredoeurópsky inštitút pre zdravotnú politiku – Health Policy Institute (HPI) a poradkyňa ministra vnútra pre verejné obstarávanie Tatiana Behrová.

Na workshope vystúpi okrem Behrovej a zakladajúceho partnera HPI Tomáša Szalaya napríklad expert Európskej komisie na verejné obstarávanie Jaroslav Kračún, advokát a autor eGovernmentovej legislatívy Marek Kaľavský, generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Národného ústavu srdcovocievnych chorôb Mongi Msolly či generálny riaditeľ a predseda predstavenstva zdravotnej poisťovne Dôvera Martin Kultan.

Diskutovať budú o európskej a slovenskej legislatíve v tejto oblasti, o elektronických nástrojoch používaných pri verejných nákupoch aj v privátnom zdravotníctve. Predstaví sa zhodnotenie Elektronického kontraktačného systému (EKS) z pohľadu tretieho sektora, nakupujúcich aj predávajúcich. Témami workshopu budú tiež nástroje efektívneho obchodovania, dynamické nákupné systémy, trhoviská, centrálne nákupné miesta či komoditné benchmarky.