Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Diskusia v pléne NR SR je takmer nulová, poslancom zostáva pár zákonov

Ilustračné foto Foto: TASR, Martin Baumann

Parlament odštartoval minulý týždeň v utorok, pričom celkovo bolo naplánovaných takmer 90 bodov, aktuálne poslancom zostáva už len približne 14 návrhov zákonov.

Bratislava 22. októbra (TASR) - Parlament rokuje už viac ako dve hodiny a poslanci stihli prerokovať viac ako desať návrhov zákonov. Diskusia v pléne je takmer nulová, rovnako slabá je aj samotná účasť poslancov v pléne. Zväčša v rozprave vystupujú len samotní predkladatelia zákonov.

Parlament odštartoval minulý týždeň v utorok, pričom celkovo bolo naplánovaných takmer 90 bodov, aktuálne poslancom zostáva už len približne 14 návrhov zákonov, pričom pondelňajšie rokovanie je naplánované do 20. hodiny. Hlasovať budú až v utorok.

Rýchlemu napredovaniu schôdze napomáha, že zasadnutie prebieha neštandardne. Rokovacie dni sú dlhšie ako zvyčajne, pridal sa k nim aj pondelok, keď obyčajne plénum nezasadá. Zmeny oproti zvyčajnému priebehu schôdze odôvodnila parlamentná väčšina pracovnými cestami a blížiacimi sa štátnymi sviatkami. Do pléna po týchto zmenách chodí iba niekoľko poslancov.