Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Slovensko

Dušan Ivan: Môj klient Martin K. bol zadržaný

Na archívnej snímke Martin K. Foto: TASR Ján Krošlák

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR zatiaľ nemá bližšie informácie a ani mená osôb, ktorých sa predmetná záležitosť dotýka.

Bratislava 19. mája (TASR) - Finančník Martin K. bol v stredu opätovne zadržaný Národnou kriminálnou agentúrou a aktuálne s ním prebieha výsluch. TASR to potvrdil jeho obhajca Dušan Ivan s tým, že jeho klient nové obvinenia odmieta.

"Som na výsluchoch spoluobvinených Martina K. v novej veci. Ide o údajnú korupciu na Slovenskom pozemkovom fonde (SPF)," uviedol obhajca. NAKA zadržala v stredu osem osôb pre korupčnú trestnú činnosť súvisiacu so Slovenským pozemkovým fondom.

"Ide o policajné akcie s krycími názvami Latifundista a Feudál. Bližšie informácie v súčasnosti nie je možné poskytnúť," povedal TASR hovorca Prezídia Policajného zboru SR Michal Slivka.

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR podľa hovorcu Daniela Hrežíka zatiaľ nemá bližšie informácie a ani mená osôb, ktorých sa predmetná záležitosť dotýka. SPF ako inštitúcia podľa neho koná samostatne, dianie na SPF však agrorezort rozhodne zaujíma.