Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Dnes sa končia Misie milosrdenstva, ku ktorým vyzval pápež František

Ilustračné foto Foto: TASR - Svätopluk Písecký

Modlitbu Cesta milosrdenstva uviedli viackrát tento týždeň v Katedrále sv. Martina.

Bratislava 28. mája (TASR) - Stovky ľudí videli v týchto dňoch po prvý raz na Slovensku Cestu milosrdenstva. Je to špeciálny typ modlitby so zamysleniami, ktoré v Katedrále sv. Martina v Bratislave čítali viaceré známe osobnosti - Štefan Bučko, Karol Čálik či pedagogička Eva Žilineková.

Modlitba Cesta milosrdenstva bola zostavená na základe tradičnej krížovej cesty, počas ktorej veriaci rozjímajú o utrpení Ježiša Krista a vznikla pri príležitosti terajšieho mimoriadneho Svätého roku milosrdenstva, vyhláseného pápežom Františkom.

Modlitbu Cesta milosrdenstva uviedli viackrát tento týždeň v Katedrále sv. Martina v rámci Misií milosrdenstva, ku ktorým vyzval Svätý otec František biskupov z celého sveta.

V Bratislave sa tieto misie začali v nedeľu 22. mája a viedli ich kňazi z Kongregácie Najsvätejšieho Vykupiteľa (redemptoristi) pod vedením pátra Michala Zamkovského, ako i laikov. Počas misií sa v hlavnom meste SR konali každý deň sv. omše, rôzne duchovné a kultúrne podujatia a veriaci mali možnosť vyspovedať sa v piatich jazykoch - po slovensky, anglicky, poľsky, taliansky a rusky.

Program misií sa končí dnes, takisto v Katedrále sv. Martina v Bratislave. Program záverečného dňa sa začal ráno o 7.30 h svätou omšou s misijným príhovorom, celebroval páter Patrik Grotkovský. Nasledovali modlitby k Matke ustavičnej pomoci a od 8.00 do 12.00 h vysluhovanie sviatosti zmierenia, rozhovory a modlitba.

Záverečná svätá omša s požehnaním misijného kríža sa začne o 12.00 h a misie uzavrie páter Michal Zamkovský.

Páter M. Zamkovský, ktorý viedol misie milosrdenstva v Bratislave, je jeden z vyše tisícky misionárov milosrdenstva, ktorých vyslal pápež František.

Cieľom misií bolo pozvať všetkých záujemcov, ukázať im otvorené dvere na Božom dome, v ktorom sú všetci vítaní, ako aj umožniť im prejsť aj takzvanou jubilejnou bránou milosrdenstva v Katedrále sv. Martina.

Informácie TASR poskytol Komunikačný tím Misií milosrdenstva.