Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Dnes som chcel voliť viac ako inokedy, tvrdí francúzsky Slovák

Na snímke Francúz so slovenským občianstvom Frédéric Miskiewicz vhadzuje hlasovací lístok v obálke do volebnej urny vo voľbách do Národnej rady SR v Bratislave 5. marca 2016. Foto: TASR/Andrej Galica

Frédéric Miskiewicz žije na Slovensku už od roku 1995.

Bratislava 5. marca (TASR) - Sú situácie, keď má človek väčšiu motiváciu ísť voliť, tak ako dnes. Po svojom hlasovaní vo voľbách do NR SR to pre TASR uviedol Frédéric Miskiewicz, Slovák s francúzskymi koreňmi. Voľbu uskutočnil podvečer v bratislavskom Starom Meste.

Miskiewicz, ktorého otec je Francúz poľského pôvodu a mama Slovenka, žije na Slovensku už od roku 1995. Na voľbách sa zúčastňuje pravidelne. "Vážim si právo voliť, je to právo za ktoré tiekla krv a ľudia zomierali," pripomenul.

Otázkou, ktorú v prípade týchto volieb riešil bol ale samotný výber, komu dať hlas. "Rozmýšľal som o tom do poslednej chvíle," priznal pre TASR. A hoci prišiel voliť so svojou priateľkou, francúzske príslovie "Za všetkým hľadaj ženu" za jeho konečným voličským rozhodnutím vraj hľadať netreba. "Nie, síce sme spolu voľbu konzultovali, no rozhodli sme sa obaja podľa vlastného uváženia," povedal.

Nech už budú výsledky volieb akékoľvek, Miskiewicz si želá, aby nové obdobie prinieslo na politickej scéne viac pokoja a menej napätia. Aby sa o rozdielnych názoroch diskutovalo slušne, aby sa pri argumentácii a správaní nezachádzalo do extrémov.

"Tak by to malo platiť v politike všade, vo Francúzsku, i na Slovensku," uzavrel.

Prečítajte si VŠETKO O PARLAMENTNÝCH VOĽBÁCH a sledujte s nami VOĽBY ONLINE