Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

V eurovoľbách kandiduje aj Pirátska strana, povedie ich Šubová

Na snímke predsedníčka Pirátskej strany - Slovensko Zuzana Šubová (uprostred). Foto: TASR- Pavel Neubauer

Prioritou strany v eurovoľbách má byť ochrana právneho štátu a finančných záujmov Európskej únie. Kandidátnu listinu tvorí sedem žien a osem mužov.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 14. marca (TASR) - Vo voľbách do Európskeho parlamentu (EP) kandiduje aj Pirátska strana - Slovensko. Jednotkou na jej kandidátnej listine je predsedníčka strany Zuzana Šubová. Dvojkou je redaktor spravodajskej televízie Rastislav Dubovský, ktorý kandiduje ako nečlen strany.

"Som naozaj rada, že sa nám podarilo zostaviť silný tím kompetentných ľudí, ktorí majú potrebné skúsenosti a znalosti na európskej úrovni, aby boli schopní presadzovať záujmy občanov Slovenska a prispievať tak k spravodlivej a prosperujúcej Európe," uviedla Šubová.

Prioritou strany v eurovoľbách má byť ochrana právneho štátu a finančných záujmov Európskej únie. Kandidátnu listinu tvorí sedem žien a osem mužov. O jej podobe rozhodla členská základňa strany na mimoriadnom Celoštátnom fóre v decembri 2023.

Na kandidátnej listine po prvých dvoch kandidátoch nasledujú Veronika Kvetáková, Michal Pírek, Zuzana Šestáková, Juraj Krátky, Karolína Ivanová, Martin Eštočák, Ľubica Peerová, Drahomír Širúčka, Jaroslav Nosáľ, Juraj Bittmann, Katarína Ringelband, Norbert Astaloš a Lucia Appelová.

Slováci budú 8. júna voliť 15 europoslancov na päťročné volebné obdobie. Kandidátnu listinu pre voľby do EP podalo 24 strán a jedna koalícia.