Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Do Krakova odcestovala dnes aj skupina mladých gréckokatolíkov

Krakov Foto: TASR/AP

Okrem skupiny mladých z bratislavskej eparchie putujú na Svetové dni mládeže do Poľska aj ďalší gréckokatolíci z východného Slovenska.

Bratislava 25. júla (TASR) - Okrem rímskokatolíckej mládeže na čele s bratislavským arcibiskupom Stanislavom Zvolenským odcestovala dnes z Bratislavy do poľského Krakova aj skupina mladých z Bratislavskej gréckokatolíckej eparchie na čele s eparchom Petrom Rusnákom.

Skupinu tvorí 14 účastníkov, ale šiesti z nich sa rozhodli putovať do Krakova peši, asi 300 km, a na túto púť vyrazili ešte 14. júla zo Skalky pri Trenčíne. Pútnici z Bratislavskej gréckokatolíckej eparchie sa zúčastnia na programe určenom pre slovenskú mládež, ktorý je pripravený v mestečku Skawina, ležiacom asi 20 km od Krakova, v rámci Dní v diecézach.

Okrem skupiny mladých z bratislavskej eparchie putujú na Svetové dni mládeže do Poľska aj ďalší gréckokatolíci z východného Slovenska. Okolo 150 mladých putuje z mládežníckeho centra Bárka z Juskovej Voli. Ďalšie dve asi 50-členné skupiny idú do Krakova v rámci pastorácie povolaní, jedna so sestrami služobnicami a otcami redemptoristami a druhá z Košickej eparchie. Ďalší putujú v rámci hnutí, napríklad Neokatechumenátnej cesty, alebo individuálne.

TASR informoval hovorca Bratislavskej gréckokatolíckej eparchie Stanislav Gábor.