Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Slovensko

Do štvrtého ročníka ocenenia Enviromesto 2023 sa zapojilo 11 samospráv

Ilustračná snímka. Foto: TERAZ.sk

Laureátom národného ocenenia bude podľa SAŽP len samospráva, ktorá sa zapojila do všetkých troch oblastí, a to Banská Bystrica, Liptovský Mikuláš, Vrútky, Púchov a Žilina.

Bratislava 13. júna (TASR) - Do štvrtého ročníka národného ocenenia Enviromesto 2023 sa zapojilo 11 samospráv. Nechýba medzi nimi Banská Bystrica, Liptovský Mikuláš, Handlová, Vrútky, Púchov, Žilina, Lučenec, Bardejov, Piešťany, Prešov a Krupina. TASR o tom informovala Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP).

Mestá budú posudzované v troch oblastiach - zelené a obehové hospodárstvo, ochrana prírody a krajiny a zdravé mesto. Laureátom národného ocenenia bude podľa SAŽP len samospráva, ktorá sa zapojila do všetkých troch oblastí, a to Banská Bystrica, Liptovský Mikuláš, Vrútky, Púchov a Žilina.

"Počas nasledujúcich mesiacov hodnotiaca komisia zložená z odborníkov envirorezortu a zo zástupcov partnerských organizácií vyhodnotí kvalitu zaslaných prihlášok s prílohami a tiež posúdi význam a prínos zrealizovaných aktivít v konkrétnej samospráve," priblížila agentúra. Dodala, že dvojkolové hodnotenie ukončí v auguste a výsledky predstaví na jeseň tohto roka.

"Ambíciou ocenenia Enviromesto 2023 je vyzdvihnúť tie samosprávy, ktoré odzrkadľujú pozitívny, hodnotný a inovatívny prístup k starostlivosti o mestské životné prostredie," poukázala SAŽP.