Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

VIDEO: Do začiatku festivalu Bažant Pohoda ostáva už iba pár hodín

Prípravy na tohtoročný hudobný festival Bažant Pohoda sú na trenčianskom letisku v plnom prúde. Stavia sa hlavné pódium a ďalšie scény. Festival otvorí svoje brány vo štvrtok 9. júla 2015. Foto: FOTO TASR - Radovan Stoklasa

Trojdňový hudobný program otvorí vo štvrtok večer na hlavnom pódiu skupina Para, po nej vystúpi kapela Bez ladu a skladu.

Bratislava 8. júla (TASR) – Už o pár hodín, vo štvrtok 9. júla, otvorí brány 19. ročník multikultúrneho festivalu Bažant Pohoda. Od 9. do 11. júla na letisku v Trenčíne ponúkne desiatky známych zahraničných aj domácich interpretov, medzi nimi budú Björk, Manu Chao La Ventura, Die Antwoord, z domácich SĽUK, Korben Dallas, Polemic či Para a Puding pani Elvisovej.



Trojdňový hudobný program otvorí vo štvrtok večer na hlavnom pódiu skupina Para, po nej vystúpi kapela Bez ladu a skladu a headlinerom prvého večera bude francúzsky spevák so španielskymi koreňmi Manu Chao La Ventura (1961) s hitom Me Gustas Tu.



Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku zastreší EUrópa stage a EÚ informačná zóna. Stage ponúkne rozmanitú hudbu z celého sveta, divadlo i inšpiratívne diskusie. V info zóne sa jej návštevníci dozvedia viac o možnostiach cestovania, dobrovoľníctve, štúdia či práce v Európskej únii. Chýbať nebudú vedomostné súťaže a EÚ koleso šťastia. Návštevníci si môžu overiť svoje vedomosti v e-testoch a spoločensko-vzdelávacej hre Vyhraj milióny!, ktorú pripraví Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania (NÚCEM). Vedomostný kvíz či kolky prinesie Operačný program Ľudské zdroje. Vyšehradský fond pripravil pre milovníkov alternatívnej elektronickej hudby Visegrad Club. Fond tiež prevzal patronát nad realizáciou inštalácií víťazov súťaže Public Art Festival Contest.

Už 13 rokov patrí k programu festivalu aj Bažant Kinematograf. Tento rok sú v ponuke prvý film skupiny Beatles Ťažký deň (A Hard Day's Night) režiséra Richarda Lestera z roku 1964, Postřižiny (1980) Jiřího Menzla v hlavnej úlohe s Magdou Vášáryovou, filmová spomienka na britskú speváčku Amy Winehouse v špeciálnej slovenskej predpremiére dokumentu Amy (2014), filmová pocta hokejistovi Pavlovi Demitrovi s názvom 38 režisérskej dvojice Daniel Dangl a Lukáš Zednikovič alebo aj "čierno-čierna" komédia Divoké historky argentínskeho režiséra Damiána Szifrona.



Aj tento rok bude v spolupráci so Železničnou spoločnosťou Slovensko vypravený špeciálny festivalový rýchlik z dvoch najväčších miest Košíc a Bratislavy za zvýhodnenú cenu. Kapacita každého vlaku je 350 miest na sedenie (päť vozňov). Vlak z Košíc vyštartuje vo štvrtok 9. júla o 9.05 h a z Bratislavy v ten istý deň o 12.26 h. Spiatočné vlaky majú odchod z Trenčína v nedeľu o 11.00 a 12.00 h. V čase príchodov a odchodov špeciálnych vlakov bude posilnená kyvadlová doprava zo stanice na letisko.

Die Antwoord - Ugly Boy