Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Slovensko

Dobrovoľní hasiči dostali repasovanú Tatru, pomôže im pri výjazdoch

Ilustračná foto. Foto: TASR/Martin Baumann

Veliteľ Dobrovoľného hasičského zboru v obci Hybe Miroslav Melich uviedol, že pre ich 30-člennú organizáciu je to veľká pomoc, ktorú ocenia najmä v lesnatých terénoch.

Hybe 24. decembra (TASR) – Dobrovoľní hasiči z Hýb v okrese Liptovský Mikuláš dostali v decembri novú posilu na výjazdy – repasovanú Tatru T148. Odovzdal im ju štátny tajomník Ministerstva vnútra SR Rudolf Urbanovič.

"Pre našu 30-člennú organizáciu je to veľká pomoc. Ročne máme priemerne šesť až sedem výjazdov, auto nám maximálne pomôže najmä v lesnatom teréne," uviedol veliteľ Dobrovoľného hasičského zboru (DHZ) v obci Hybe Miroslav Melich.

Štátny tajomník rezortu vnútra zdôraznil, že miestny DHZ patrí medzi dominantné v regióne. "Vlani v septembri sme odovzdali do užívania zrekonštruovanú hasičskú zbrojnicu, na ktorej sa čiastočne finančne podieľal aj rezort vnútra v rámci výzvy na rekonštrukcie hasičských zbrojníc. V minulom roku dostali hasiči aj protipovodňový vozík," skonštatoval Urbanovič. Odovzdaním repasovanej tatry sa miestny DHZ podľa neho dostal po technickej stránke na veľmi dobrú úroveň. "Je tak pripravený chrániť životy ľudí a ich majetky," doplnil.