Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Slovensko

Dolinková po nehode v Spišskom Podhradí preverovala kapacity nemocníc

Na snímke ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD). Foto: TASR - Ján Krošlák

Autobus sa z neznámych príčin pohol a deti, ktoré stáli pred ním a vystupovali, sa dostali podeň.

Bratislava 6. apríla (TASR) - Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) po nehode v Spišskom Podhradí preverovala, či sú nemocnice kapacitne pripravené na záchranu zranených. Vyplýva to z jej vyjadrenia na sociálnej sieti.



"Je mi nesmierne ľúto tragickej udalosti v Spišskom Podhradí. Okamžite som preverovala kapacity v nemocniciach, aby boli pripravené na záchranu tých, ktorí bojujú o život," poznamenala.

Tlačové oddelenie rezortu zdravotníctva informovalo, že ministerka je v súvislosti s nehodou kontakte so všetkými záchrannými zložkami, ktoré od rána na mieste zasahovali a zabezpečovali ošetrenia zranených aj prevoz pacientov do nemocníc. "Táto tragédia ma zasiahla a vyjadrujem hlbokú sústrasť pozostalým obetí. Od prvých minút som v kontakte so všetkými záchrannými zložkami a chcem všetkým zdravotníkom poďakovať za profesionálny prístup a vysoké nasadenie pri ošetrovaní aj prevoze zranených, ako aj koordináciu Operačnému stredisku záchrannej zdravotnej služby SR," dodala Dolinková.

V sobotu ráno došlo v Spišskom Podhradí k nehode. Autobus sa z neznámych príčin pohol a deti, ktoré stáli pred ním a vystupovali, sa dostali podeň. Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby eviduje dve obete a najmenej osem zranených. Podľa Ministerstva vnútra SR sa nehoda stala na cirkevnom stretnutí mladých veriacich.