Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Pre silné mrazy dochádza k lomom koľajníc, ŽSR evidujú komplikácie

Ilustračné foto Foto: TASR

Za posledných 24 hodín došlo k lomom koľajníc v úsekoch Vydrník - Poprad-Tatry, Východná - Štrba, Markušovce - Spišské Vlachy a Radvaň - Vlkanová.

Bratislava 9. januára (TASR) - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) zaznamenali viaceré komplikácie v železničnej infraštruktúre v súvislosti s aktuálnym počasím. Vplyvom počasia, najmä silných mrazov, dochádza k lomom koľajníc. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa ŽSR Vladimíra Bahýlová.

Priblížila, že za posledných 24 hodín došlo k lomom koľajníc v úsekoch Vydrník - Poprad-Tatry, Východná - Štrba, Markušovce - Spišské Vlachy a Radvaň - Vlkanová. Z dôvodu silného vetra bola tiež v niektorých úsekoch znížená rýchlosť vlakov. Ide napríklad o úseky Veľký Horeš - Slovenské Nové Mesto, Slivník - Trebišov či Nižná Myšľa - Krásna nad Hornádom. "V niektorých staniciach dochádza k primŕzaniu výhybiek, a tým k sťaženej situácii," dodala Bahýlová.

Slovenský hydrometeorologický ústav informoval, že na stanici Červený Kláštor v okrese Kežmarok klesla teplota na mínus 24,1 stupňa Celzia, čo predstavuje najnižšiu hodnotu teploty v prebiehajúcej zime. V utorok v noci lokálne klesla pod mínus 20 stupňov Celzia na Orave, hornom Spiši a Šariši.