Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Víkendová zmena času sa ovplyvní jazdu troch rýchlikov

Ilustračné foto Foto: Tablet.TV

Vlaky zostanú stáť vo vybraných železničných staniciach a v ceste budú po hodine pokračovať už v stredoeurópskom čase.

Bratislava 25. októbra (TASR) - Zmena letného času na stredoeurópsky počas nadchádzajúceho víkendu ovplyvní jazdu troch rýchlikov štátneho dopravu Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK). Podľa hovorkyne ZSSK Jany Morháčovej zostanú vlaky stáť vo vybraných železničných staniciach a v ceste budú po hodine pokračovať už v stredoeurópskom čase.

Čas sa zmeni dnes v noci. O tretej hodine ráno sa posunie o jednu hodinu dozadu, teda na druhú hodinu. Podľa Morháčovej sa zmena dotkne rýchlika Šírava, ktorý vyráža z Humenného o 19.28 h a smeruje do Prahy, kde má príchod o 7.37 h. Vlak bude stáť v Čadci, s príchodom o 2.00 h letného času a odíde odtiaľ o 2.03 už stredoeurópskeho času.

Podobne to bude aj pri rýchliku Zemplín, ktorý premáva z Humenného o 21.28 h a jazdí do Bratislavy s príchodom o 6.05 h. Bude stáť v Liptovskom Mikuláši, kam má príchod o 2.00 h letného času, ale vypravia ho až o 2.02 h stredoeurópskeho času.

Zmena času ovplyvní aj rýchlik Zemplín, ktorý premáva z Bratislavy o 23.40 h a smeruje do Humenného, kam má príchod o 8.34 h. Stáť bude v Žiline, kde príde o 2.26 h letného času a odíde z nej o 2.45 h stredoeurópskeho času.

"Všetky východiskové vlaky osobnej dopravy, ktorých odchod je stanovený grafikonom vlakovej dopravy medzi 2.00 h a 3.00 h, budú vypravené už podľa stredoeurópskeho času," doplnila Morháčová. Zároveň všetky vlaky osobnej dopravy, ktorých jazda sa končí medzi 2.00 h a 3.00 h, budú podľa jej slov vedené do cieľovej stanice podľa letného času.