Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

DRÁMA NA CESTÁCH: Nehodu mali už dva kamióny

Prevrátený kamión pri Ružomberku. Foto: KR PZ SR

Následkom nehody za Demjatou je blokovaný jeden jazdný pruh.

Bratislava/Prešov 4. apríla (TASR) – Za Demjatou smerom na Raslavice v okrese Prešov spadlo nákladné auto z mosta. Následkom nehody je blokovaný jeden jazdný pruh. Informuje o tom Zelená vlna RTVS.



Ako TASR informovalo Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove, kamión prerazil zvodidlá a spadol z mosta. Vodiča mal z kabíny vytiahnuť okoloidúci šofér.



Podľa HaZZ, ktorý namieste stále zasahuje, sa kabína následne vznietila. Zranený vodič bol transportovaný do nemocnice.

Ukrajinský vodič v Ľubochni nafúkal takmer tri promile
Takmer tri promile nafúkal pri dychovej skúške 43-ročný ukrajinský vodič, ktorý vo štvrtok ráno na ceste prvej triedy v Ľubochni vyšiel s nákladným autom mimo vozovky. Pri nehode utrpel predbežne ľahké zranenia. TASR o tom informoval žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

Na základe doteraz vykonaného šetrenia policajti zistili, že 43-ročný vodič viedol nákladné motorové vozidlo značky Volvo s návesom v smere od Ružomberka na Martin. „Na začiatku obce Ľubochňa z doposiaľ presne nezistených príčin vyšiel mimo vozovky, kde sa prevrátil na pravý bok. Po dopravnej nehode sa vodič podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,42 miligramu na liter (2,96 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu,“ uviedol Moravčík.

Policajti mužovi na mieste zadržali vodičský preukaz a obmedzili osobnú slobodu. Hmotnú škodu predbežne vyčíslili na 4000 eur. „V súvislosti s nehodou sa uskutočňuje vyšetrovanie vo veci trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,“ uzavrel žilinský krajský policajný hovorca.