Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Dopravcovia žiadajú od BBSK dlžoby za prímestskú dopravu súdnou cestou

Ilustračné foto SAD Lučenec Foto: TASR/Ján Siman

Návrhy na vydanie platobných rozkazov podali na súd SAD Zvolen a SAD Lučenec.

Banská Bystrica 6. marca (TASR) - Na zaplatenie viac ako 7,61 milióna eur za nepreplatenie plnej výšky strát za objednané výkony vo verejnom záujme vyzvali v uplynulých dňoch dopravcovia prostredníctvom súdu Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK). Nové vedenie kraja vidí v budúcnosti práve tieto nevyplatené peniaze ako jeden z najväčších problémov BBSK.

Návrhy na vydanie platobných rozkazov podali na súd SAD Zvolen a SAD Lučenec. Zvolenský dopravca žiada o sumy takmer 3,34 a 2,62 milióna eur, SAD Lučenec požaduje zaplatenie 1,75 milióna eur. Podľa predsedu predstavenstva SAD Zvolen Antona Mazána sú to všetko staršie pohľadávky. Keďže sa ale neplnia, dopravca sa ich snaží vymôcť alebo kraj primäť k dohode na splátkovom kalendári.

Predseda BBSK Marian Kotleba sa ale o probléme nechce bližšie zmieňovať, pokiaľ nebudú s kompetentnými ukončené všetky rokovania. Na zastupiteľstve uplynulý týždeň ale uviedol, že takto postavená zmluva s dopravcami bola chybou predošlého vedenia BBSK. Takto postavená zmluva podľa neho vytvára len ďalšie a ďalšie záväzky.

SAD Zvolen a SAD Lučenec pritom zabezpečujú prímestskú autobusovú dopravu v celom BBSK.