Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Dopravný podnik poskytol rodine zosnulého vodiča finančnú výpomoc

Autobus MHD Foto: Tomáš Gerši/TASR

K tragickej udalosti došlo v sobotu predpoludním na Panónskej ulici v Bratislave, keď vodič autobusu MHD č. 93 zrazil 33-ročného muža.

Bratislava 17. augusta (TASR) - Dopravný podnik Bratislava (DPB) poskytol finančnú výpomoc rodine zosnulého vodiča spoločnosti, ktorý tragicky zahynul v sobotu (15.8.) predpoludním. Príspevok vo výške 500 eur vyplatili zo Sociálneho fondu DPB.

"Príkaz na vyplatenie príspevku vydal po dnešnom rokovaní manažmentu spoločnosti so zástupcami odborových organizácií predseda predstavenstva a generálny riaditeľ DPB Ľubomír Belfi," uviedla hovorkyňa spoločnosti Adriana Volfová. Príspevok, vyplatený ešte dnes, má pomôcť rodičom zosnulého vodiča, ktorí sú na dôchodku a ich finančná situácia nie je priaznivá.

K tragickej udalosti došlo v sobotu predpoludním na Panónskej ulici v Bratislave, keď vodič autobusu MHD č. 93 zrazil 33-ročného muža. Ten na mieste zraneniam podľahol. Chodec mal do dráhy šoférovi náhle spadnúť tak, že sa zapotácal na chodníku, stratil rovnováhu a pri páde na cestu ho zachytil autobus. Podľa predbežných informácií mal ísť šofér rýchlosťou 45 kilometrov za hodinu, pričom je v tom úseku povolená 60-kilometrová rýchlosť. Presné príčiny nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

DPB informoval, že obeťou sa stal zamestnanec spoločnosti, ktorý v podniku pracoval vyše desať rokov ako vodič. Vedenie DPB hneď po nehode osobne navštívilo rodinu zosnulého vodiča. Na budove v sídle prepravcu na Olejkárskej ulici v Bratislave visí na znak smútku čierna zástava.