Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Druhá septembrová sobota bude v znamení Svetového dňa prvej pomoci

Ilustračné foto Foto: TASR

V ďalších septembrových dňoch sa k tomu pripoja aj podujatia, na ktorých záchranári predvedú verejnosti ukážky prvej pomoci.

Bratislava 5. septembra (TASR) - Druhá septembrová sobota (8.9.) bude zasvätená téme záchrany ľudských životov. V tento deň sa Slovensko už po 13. raz pripojí k myšlienke a odkazu Svetového dňa prvej pomoci.


"Základným odkazom tohto dňa je myšlienka, že všetci máme schopnosť poskytnúť prvú pomoc a v prípade potreby zachrániť ľudský život," uviedla Silvia Kostolná zo Slovenského Červeného kríža (SČK). Túto ideu budú zástupcovia SČK propagovať aj na sprievodnom podujatí Stupavských trhov, ktoré sa uskutočnia v sobotu 8. septembra.

V ďalších septembrových dňoch sa k tomu pripoja aj podujatia, na ktorých záchranári predvedú verejnosti ukážky prvej pomoci pri menších zraneniach i pri situáciách, v ktorých je bezprostredne ohrozený život, napr. keď ide o resuscitáciu, veľké vonkajšie krvácanie či dopravné nehody a vyslobodzovanie osôb z auta.

Takéto podujatie sa bude 10. septembra predpoludním konať v Senci pred kultúrnom domom a 15. septembra v Zámockom parku v Malackách.