Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Slovensko

Duda: Som šokovaný z pokusu o vraždu Fica

Na snímke poľský prezident Andrzej Duda. Foto: TASR Jakub Kotian

Minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski takisto označil útok za šokujúci.

Varšava 15. mája (TASR) - Poľský prezident, premiér aj minister zahraničných vecí v stredu vyjadrili svoje zdesenie z atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica po výjazdovom zasadnutí vlády v Handlovej, informuje TASR s odvolaním sa na správu agentúry PAP.

"Som šokovaný z pokusu o vraždu premiéra Roberta Fica. Surovosť tohto útoku je nepredstaviteľná. Moje myšlienky a modlitby sprevádzajú Roberta Fica, jeho rodinu a ľudí na Slovensku," napísal poľský prezident Andrzej Duda na sociálnej sieti X.

Premiér Donald Tusk bol touto správou podľa vlastných slov šokovaný. "Šokujúca správa zo Slovenska. Robert, myslím na teba v týchto veľmi ťažkých chvíľach," uviedol poľský premiér.

Minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski takisto označil útok za šokujúci. "Dúfam, že premiér sa uzdraví a vysvetlí všetky okolnosti tejto hroznej udalosti," napísal na sociálnej sieti X.

Útok odsúdil aj expremiér Mateusz Morawiecki. "Otrasná správa o pokuse o atentát na premiéra Roberta Fica. Robert, myslím na teba," napísal poľský expremiér taktiež na sociálnej sieti X.

Fica v stredu po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej postrelili. Na mieste padlo päť výstrelov, útočníka zadržala polícia. Premiéra previezli vo vážnom stave vrtuľníkom do nemocnice v Banskej Bystrici.