Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 4. jún 2024Meniny má Lenka
< sekcia Slovensko

Dunaj naďalej stúpa v Komárne a Štúrove

Stav hladiny Dunaja v Štúrove v piatok 7. júna 2013. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Stále pretrváva hydrologická výstraha tretieho stupňa pred povodňami v okresoch Malacky, Bratislava, Senec, Dunajská Streda, Komárno a Nové Zámky - juh.

Bratislava 8. júna (TASR) - Hladina Dunaja v Bratislave naďalej klesá. O 7.45 h dosiahla úroveň 935 centimetrov. Výška hladiny naďalej zodpovedá úrovni tretieho stupňa povodňovej aktivity.

Podľa údajov Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) Dunaj klesá aj v Devíne, kde hladina dosahuje výšku 868 centimetrov. Klesá aj rieka Morava po obci Vysoká pri Morave, kde je výška hladiny na úrovni 557 centimetrov.

Naopak Dunaj naďalej stúpa pri Komárne, kde od polnoci stúpla hladina približne o 10 centimetrov na úroveň 882 centimetrov. Rieka stúpala počas noci aj v Štúrove. Aktuálne je jej výška na úrovni 792 centimetrov. Pri Medveďove sa hladina Dunaja ustálila okolo úrovne 981 centimetrov.

Podľa SHMÚ stúpla aj rieka Váh pri Kolárove, kde sa hladina od polnoci zvýšila približne o 10 centimetrov na úroveň 731 centimetrov čo zodpovedá druhému stupňu povodňovej aktivity.

Stále pretrváva hydrologická výstraha tretieho stupňa pred povodňami v okresoch Malacky, Bratislava, Senec, Dunajská Streda, Komárno a Nové Zámky - juh.

SHMÚ taktiež vydal výstrahu prvého stupňa pred búrkami pre celé územie Slovenska. Výstraha platí dnes od 11.00 h do 21.00 h.