Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Hanba Slovákov v Rakúsku: Kradli pneumatiky a naftu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Výška spôsobenej škody sa pohybuje rádovo v desiatkach tisícok eur.

Neusiedl am See/Bruck an der Leitha 27. septembra (TASR) - Dvaja Slováci majú podľa rakúskej polície na svedomí najmenej 11 krádeží drahých pneumatík v okresoch Neusiedl am See, Bruck an der Leitha, Baden a Gänserndorf v spolkových krajinách Burgenland a Dolné Rakúsko. Informuje o tom agentúra APA s odvolaním sa na dnešnú správu polície.

Jedného z dôvodne podozrivých, 25-ročného Slováka, zadržali ešte v noci na 12. mája v Parndorfe, kde spoločne s o štyri roky starším komplicom chceli odmontovať kolesá vozidla a s cieľom pracovať s týmto zámerom nerušene vypli prívod elektrickej energie pre pouličné osvetlenie.

Staršiemu z dvojice sa po príchode policajtov na základe oznámenia svedkov podaril útek.

Vyšetrovanie kauzy medzičasom ukázalo, že dvojica od marca opakovane cestovala cez hraničný priechod Bratislava - Berg do susedného Rakúska, pričom bola vybavená vhodným náčiním na realizáciu kriminálnych zámerov.

Korisť obaja muži - z ktorých ten starší je stále na úteku - speňažili na Slovensku, píše APA.

Výška spôsobenej škody sa pohybuje rádovo v desiatkach tisícok eur.

Ďalšieho Slováka zadržali v Kittsee



Rakúski policajti zadržali v pondelok večer v Kittsee neďaleko Bratislavy 37-ročného slovenského občana pre podozrenie, že sa pokúsil odcudziť naftu, a podali na muža trestné oznámenie. Informovala o tom dnes agentúra APA.

Muži zákona našli v motorovom vozidle podozrivého náčinie na vlámanie, zásobník na pohonné hmoty a hadicu.

Už v nedeľu došlo v neďalekej Pame k pokusu o odcudzenie nafty z motorového vozidla. Zlodej, ktorého tu však ktosi vyrušil, zanechal na mieste činu záhradnú hadicu, podobnú tej, ktorú našli o deň neskôr policajti v motorovom vozidle Slováka.

Slovenský občan poprel, že by sa bol dopustil trestnej činnosti.