Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Slovensko

E. Heger nebude opäť kandidovať za predsedu Demokratov

Na archívnej snímke Eduard Heger. Foto: TASR Jakub Kotian

Strana chce byť opozíciou, ktorá bude nastavovať zrkadlo vláde Roberta Fica (Smer-SD). Eduard Heger tvrdí, že po dvoch týždňoch vládnutia je Slovensko v rozklade.

Bratislava 7. novembra (TASR) - Šéf mimoparlamentnej strany Demokrati Eduard Heger sa nebude na decembrovom sneme opäť uchádzať o predsednícku stoličku. Oznámil to na utorkovej tlačovej konferencii. Podpredseda strany Jaroslav Naď zároveň informoval, že "vážne zvažuje" svoju kandidatúru na predsedu. Snem sa bude konať 2. decembra v Prešove. Demokrati si na ňom majú zvoliť nové predsedníctvo.

Naď informoval, že o svojej kandidatúre na predsedu Demokratov sa rozhodne v najbližších dňoch po stretnutiach v regiónoch. Heger deklaruje, že Demokrati chcú hájiť záujmy občanov SR a sú štandardnou stranou, ktorá má v súčasnosti vyše 350 členov. Dodal, že strana je finančne stabilizovaná, funguje z príspevkov od členov aj verejnosti.

Strana chce byť opozíciou, ktorá bude nastavovať zrkadlo vláde Roberta Fica (Smer-SD). Heger tvrdí, že po dvoch týždňoch vládnutia je Slovensko v rozklade. Hovorí o čistkách v polícii, neodborných personálnych nomináciách či nesplnených predvolebných sľuboch vrátane toho, že sa tento rok nevyplatia 13. dôchodky.