Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

E. Pavlíková: Známe osoby by sa mali vyjadrovať k spoločenským témam

Na snímke vľavo prezidentka SR Zuzana Čaputová a vpravo herečka Eva Pavlíková si preberá Pribinov kríž II. triedy za mimoriadne zásluhy o kultúrny rozvoj Slovenskej republiky počas udeľovania štátnych vyznamenaní osobnostiam z rôznych oblastí spoločenského života pri príležitosti 31. výročia vzniku Slovenskej republiky v priestoroch Slovenskej filharmónie 14. januára 2024 v Bratislave. Foto: TASR Pavel Neubauer

Ja som z tých, ktorí radi verejne prezentujú svoje názory, pretože možno je množstvo ľudí, ktorí sú nerozhodní a sú moji fanúšikovia, skonštatovala herečka Eva Pavlíková.

Bratislava 17. januára (TASR) - Verejne známe osoby by sa mali, pokiaľ chcú, vyjadrovať k spoločenským témam. Myslí si to herečka Eva Pavlíková, ktorá je čerstvou držiteľkou štátneho vyznamenania Pribinov kríž II. triedy.

"Ja som z tých, ktorí radi verejne prezentujú svoje názory, pretože možno je množstvo ľudí, ktorí sú nerozhodní a sú moji fanúšikovia. Možno, že sa svojím spôsobom zamyslia nad tým, čo hovorím, a pridajú sa na moju stranu, ale nemusí to tak byť," skonštatovala.

Herečka vyzdvihla otvorenosť v komunikácii. "Ja som vyrastala v dobe, keď sme nemohli nahlas hovoriť to, čo si myslíme, a už by som to nerada zažila," podotkla. Za názor by sa ľudia podľa jej slov nemali nenávidieť. "Všetci by sme mali hľadať to, čo nás spája, nie to, čo nás rozdeľuje. A ak je niečo, čo nás rozdeľuje, tak by sme sa mali snažiť si to vykomunikovať na úrovni a nie vulgárne, arogantne a dehonestujúco," doplnila.

Pavlíková si štátne vyznamenanie za mimoriadne zásluhy o kultúrny rozvoj Slovenska váži. Na cenách si podľa vlastných slov "nefičí", ale táto je pre ňu "špeciálnou srdcovou záležitosťou", pretože jej ju udelila prezidentka SR Zuzana Čaputová. "Život pôjde ďalej, ja budem robiť ďalej to, čo som robila doteraz, ale toto ma naozaj veľmi potešilo," uzavrela herečka.