Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

E. Varholíková mohla byť pri nehode pod vplyvom drog

Na snímke Eva Varholiková, dcéra zosnulého košického veľkopodnikateľa Alexandra Rezeša, prichádza na súdne pojednávanie v Budapešti 23. augusta 2012. Foto: TASR/MTI

Túto teóriu potvrdzuje informácia Blikku, podľa ktorej policajti v osobných veciach ženy nenašli medikamenty.

Budapešť 27. augusta (TASR) – Slovenka Eva Varholíková, ktorá je vo vyšetrovacej väzbe po tom, ako minulý utorok na maďarskej diaľnici M3 spôsobila nehodu s bilanciou štyroch obetí, mohla byť v tom čase pod vplyvom drog. Napísal to dnes maďarský denník Blikk, podľa ktorého sa polícia domnieva, že látky, ktoré preukázalo predbežné vyšetrenie na mieste nehody, nepochádzali z liekov.

Túto teóriu potvrdzuje aj informácia Blikku, podľa ktorej policajti v osobných veciach ženy nenašli medikamenty. Denník pripomína, že popri piatich drahých parfumoch objavili kriminalisti v aute aj otvorenú fľašu vodky.

Podozrivá tvrdila, že berie antibiotiká. Kriminalisti si preto položili otázku, ak musí brať lieky, prečo si ich do zahraničia nezobrala so sebou. Odpovede týkajúce sa obsahu jej krvi a času požitia podozrivých látok poskytne expertíza.

Výsledky predbežného vyšetrenia nemožno použiť ako dôkaz. Moja klientka pomenovala lieky, ktoré musí užívať. To je odpoveďou, prečo sa v jej krvi objavili látky opiátového pôvodu,“ povedal pre Blikk obhajca Varholíkovej Gábor Tóth.

Súd okolia Budína rozhodol minulý štvrtok o vzatí podozrivej do vyšetrovacej väzby. Expertíza zatiaľ potvrdila, že v krvi vodičky bolo v čase nehody 1,5 promile alkoholu. Varholíková na diaľnici M3 pri 44. kilometri smerom na Budapešť za volantom zrejme zaspala a zozadu narazila do fiata, ktorý po následnom náraze do zvodidiel začal horieť. Tri osoby v aute zhoreli; jednej žene sa podarilo z horiaceho vozidla vyliezť, tá ťažkým zraneniam vo štvrtok podľahla v budapeštianskej nemocnici.