Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Verzií motívov vraždy Ernesta Valka je viacero, tvrdí Tibor Gašpar

Na snímke prezident Policajného zboru SR Tibor Gašpar počas tlačovej konferencie 3. januára 2014 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Polícia má v prípade vraždy známeho právnika Ernesta Valka novú stopu.

Bratislava 3. januára (TASR) - Verzií motívov vraždy renomovaného advokáta Ernesta Valka je viacero. Uviedol dnes prezident Policajného zboru SR Tibor Gašpar, ktorý tak reagoval na mediálne informácie o motívoch vraždy Valka, ktoré rezonovali v posledných dňoch.

"Bolo by dobré prestať špekulovať o motívoch vraždy. Verzií je viacero. Niektoré majú vyššiu relevantnosť, niektoré zase nižšiu. Bolo by predčasné, aby som to komentoval," zdôraznil Gašpar. Pripustil však, že jedna z verzií sa javí ako najrelevantnejšia.

"Poprosím vás nechajme vyšetrovateľom a prokurátorom priestor na ich prácu. Keď budú výsledky, budete prví, ktorých budeme informovať," požiadal zase v tejto súvislosti novinárov minister vnútra Robert Kaliňák.

Polícia má v prípade vraždy známeho právnika Ernesta Valka novú stopu. Tá by podľa šéfa Národnej kriminálnej agentúry Daniela Gogu mohla zúžiť vyšetrovanie na jednu verziu. Potvrdil to v rozhovore pre štvrtkové vydanie Hospodárskych novín.

"Po preverení novej stopy budeme aj my vedieť, aj keď možno nie so stopercentnou istotou, či to bola lúpežná vražda, alebo nie," povedal pre Hospodárske noviny Goga. Novú informáciu označil za celkom hodnovernú. Zatiaľ je však podľa jeho slov predčasné hovoriť o tom, kedy by mohlo dôjsť k obvineniu konkrétneho páchateľa.