Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Europol spresnil podporu pri vyšetrovaní vrážd Kuciaka a Kušnírovej

Na archívnej snímke zo 16. januára 2015 je budova Europole v holanskom Haagu. Foto: TASR/AP

Hlavným cieľom Europolu, ktorý sídli v Haagu, je pomáhať vnútroštátnym orgánom v boji proti závažnej medzinárodnej trestnej činnosti a terorizmu.

Brusel 2. októbra (TASR) - Európsky policajný úrad (Europol) v utorok v oficiálnej správe pre médiá upozornil na úspešné vyšetrovanie vraždy slovenského novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenky Martiny Kušnírovej a spresnil svoju účasť na tomto vyšetrovaní.

Správa Europolu pripomenula, že minulý týždeň slovenská polícia vykonala niekoľko domových prehliadok a zatkla deväť osôb, z ktorých päť bolo medzičasom prepustených, pričom štyri osoby boli obvinené z vraždy prvého stupňa.

"Na žiadosť slovenských orgánov Europol poskytol analytickú a forenznú podporu od prvých dní vyšetrovania. Europol sa zúčastnil aj na príprave akcií, ktoré sa uskutočnili minulý týždeň.

Počas celého vyšetrovania Europol pravidelne vysielal na Slovensko pracovníkov, ktorí koordinovali cezhraničné vyšetrovacie činnosti a poskytovali analytickú, taktickú a digitálnu forenznú podporu súvisiacu so strelnými zbraňami a organizovaným zločinom,"
uvádza sa v správe policajnej agentúry EÚ.

Hlavným cieľom Europolu, ktorý sídli v Haagu, je pomáhať vnútroštátnym orgánom v boji proti závažnej medzinárodnej trestnej činnosti a terorizmu.

Spravodajca TASR Jaromír Novak