Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Europoslanec Branislav Škripek bude v EP zastupovať SR

Branislav Škripek Foto: TASR/Pavel Neubuer

Od predčasných parlamentných volieb 10. marca 2012 je poslancom Národnej rady.

Bratislava 26. mája (TASR) - V novom europarlamente budú za Slovensko sedieť poslanci strán Smer-SD, KDH, SDKÚ-DS, SaS, NOVA, OĽaNO, Most-Híd a SMK.

TASR prináša profil Branislava Škripeka (OĽaNO).

Branislav Škripek sa narodil 30. augusta 1970 v Piešťanoch. Vyučil sa na strednom odbornom učilišti strojníckom. Nastúpil do práce a narukoval na základnú vojenskú službu. Po vojenčime sa zamestnal ako ošetrovateľ postihnutej mládeže v zariadení na Mokrohájskej ceste v Bratislave. Zmaturoval, pretože chcel študovať teológiu. V tom čase už pôsobil medzi kresťanskými skupinkami a od počiatku sa angažoval pri vzniku Spoločenstva pri Dóme sv. Martina. V roku 2000 s ďalšími spolupracovníkmi a nadšencami založili občianske združenie Infocentrum, kde sa venovali organizovaniu verejných kresťanských mítingov. Popritom sa živil ako prekladateľ a tlmočník z anglického jazyka. Z angličtiny preložil viaceré známe knihy (cca 48 titulov).

Od predčasných parlamentných volieb 10. marca 2012 je poslancom Národnej rady (NR) SR, členom poslaneckého klubu OĽaNO a členom dvoch parlamentných výborov (Výbor NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií, Osobitný kontrolný výbor NR SR na kontrolu činnosti SIS). Vo Výbore NR SR pre zdravotníctvo je overovateľom.