Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Európski biskupi pohovoria v Bratislave o rodine a kríze na Ukrajine

Na snímke rímskokatolícky arcibiskup - metropolita Bratislavskej arcidiecézy Stanislav Zvolenský (vľavo) počas posvätenia olejov v Dóme Svätého Martina v Bratislave 17. apríla 2014. Foto: TASR/Michal Svítok

Informuje o tom Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska. Ide už o druhé spoločné medzinárodné stretnutie biskupov.

Bratislava 11. mája (TASR) - Kríza na Ukrajine či pastorácia rodín. To sú témy medzinárodného stretnutia biskupov stredovýchodnej Európy, ktoré sa dnes začína v Bratislave a potrvá do utorka 12. 5. Informuje o tom Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska.

Ide už o druhé spoločné medzinárodné stretnutie biskupov z Litvy, Chorvátska, Ukrajiny, Čiech, Maďarska, Poľska, Bieloruska a Slovenska. Cieľom podujatia je aj koordinácia aktivít biskupských konferencií pri pastorácii rodín.

V rámci podujatia bude napríklad predseda Poľskej biskupskej konferencie, arcibiskup Stanisław Gądecki, hovoriť o starostlivosti o rozvedených, pastorácii osôb s homosexuálnymi sklonmi a vplyve niektorých ideológií. "Postoje krajín strednej a východnej Európy po 25 rokoch od pádu komunizmu v Európe" je zas témou, s ktorou pred delegátmi vystúpi bratislavský arcibiskup Stanislav Zvolenský.

Medzinárodné stretnutie biskupov stredovýchodnej Európy organizuje Konferencia biskupov Slovenska. Spoločný program bude prebiehať za zatvorenými dverami. Organizátori po skončení konferencie očakávajú tlačový brífing.