Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Slovensko

Eva Babitzová požiadala o registráciu Šance

Eva Babitzová Foto: TASR

"Poďme hľadať riešenia pre túto krajinu. Urobme si dobre zorganizovaný štíhly štát, zastavme korupciu, urobme si krajinu, ktorá funguje," vyzvala Babitzová.

Bratislava 12. marca (TASR) - Eva Babitzová požiadala o zaregistrovanie svojej strany Šanca. Na ministerstvo vnútra odovzdala 14.051 podpisov. TASR to potvrdila Babitzová. Na registráciu treba aspoň 10.000 podpisov.

"Chcem poďakovať našim krajským koordinátorom a tiež dobrovoľníkom, ktorí nám pomohli zbierať podpisy po celom Slovensku," povedala Babitzová. Podpisy odovzdala v stredu (11.3.). Verí, že stranu ministerstvo zaregistruje čo najskôr.

Šanca chce vymeniť politikov za odborníkov a zo Slovenska urobiť dobre fungujúci štát. Plánuje zmeniť volebný systém, rozdeliť jeden volebný obvod na osem, chystá aj rodičovský balíček. Zmeny pripravuje i v oblasti školstva, v súdnictve a tiež plánuje riešiť problémy rómskych komunít. Osobitnú pozornosť mieni venovať živnostníkom, malým a stredným podnikateľom.

V Babitzovej tíme je okrem iných poslanec Národnej rady SR Viliam Novotný, ktorý bol donedávna podpredsedom SDKÚ-DS, odborníčka na dane a odvody Jarka Lukačovičová a primátor Hriňovej Stanislav Horník, ktorý tiež pred časom odišiel z SDKÚ-DS.

Šanca mieni riešiť daňovo-odvodovú reformu, aby bol systém jednoduchší. Plánuje podporovať mladé rodiny, zmodernizovať školstvo, rozvíjať regióny, podporovať mikropodnikanie, tradičné obhospodarovanie a rozvoj cestovného ruchu.

Babitzová je presvedčená, že Slovensko môže byť úspešná a moderná krajina. "Poďme hľadať riešenia pre túto krajinu. Urobme si dobre zorganizovaný štíhly štát, zastavme korupciu, urobme si krajinu, ktorá funguje," vyzvala Babitzová všetkých, ktorí majú záujem spolupracovať.