Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Slovensko

Evanjelickí biskupi dnes čítajú Pastiersky list

Na snímke generálny biskup Evanjelickej cirkvi augsburgského vyznania na Slovensku Miloš Klátik. Foto: TASR - Michal Svítok

V evanjelických kostoloch na celom Slovensku čítajú dnes na Prvý sviatok vianočný počas služieb Božích Pastiersky list Zboru biskupov ECAV na Slovensku.

Bratislava 25. decembra (TASR) - V evanjelických kostoloch na celom Slovensku čítajú dnes na Prvý sviatok vianočný počas služieb Božích Pastiersky list Zboru biskupov ECAV na Slovensku.

Biskupi v ňom píšu, že "Pán Boh uskutočnil svoj plán našej spásy. To je najväčší dôvod našej vianočnej radosti, a to aj napriek tomu, že žijeme vo svete, ktorý je poznačený nielen hospodárskou krízou a s ňou spojenými problémami, ale predovšetkým krízou duchovnou a mravnou a tiež mnohými inými problémami, chorobami, ťažkosťami, utrpením či prenasledovaním pre vieru v Pána Ježiša Krista...".

Generálny biskup ECAV Miloš Klátik, biskup Západného dištriktu cirkvi Milan Krivda a biskup Východného dištriktu ECAV Slavomír Sabol v pastierskom liste zdôrazňujú, že kresťania sú poslami vianočnej radosti, a to musí byť viditeľné - v našich rodinách, medziľudských vzťahoch, v tom, že sa zastaneme ukrivdených, že sa dokážeme rozdeliť s tými, ktorí to potrebujú.

"Ako kresťania máme zodpovednosť, ktorá sa musí prejaviť vo všetkých oblastiach života i v živote našej spoločnosti, našej krajiny,"
napísali biskupi v liste, a preto vyzývajú veriacich, aby sa zúčastnili aj na pripravovanom referende o rodine a vyjadrili svoj kresťanský postoj.