Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

R. Kaliňák v parlamente končí, do konca roka sa vzdá mandátu

Na snímke Robert Kaliňák. Foto: TASR - Michal Svítok

Podľa Kaliňáka je človek bez mandátu slobodnejší, môže oveľa viac hovoriť a viac sa brániť.

Bratislava 27. decembra (Teraz.sk/TASR) - Exminister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) sa do konca roka 2018 vzdá mandátu poslanca v Národnej rade SR. Povedal to pre TV Pravda.

"Zistil som, že dlh, ktorý voči rodine mám, je ďaleko väčší a mal by som ho splácať. Odchádzam z parlamentu, do konca roka chcem odovzdať list predsedovi NR SR Andrejovi Dankovi (SNS) o tom, že sa vzdávam mandátu," avizoval.

Podľa Kaliňáka je človek bez mandátu slobodnejší, môže oveľa viac hovoriť a viac sa brániť. "Chcem brániť dobré meno Smeru-SD aj jednotlivých predstaviteľov. Obnovím si aj advokátsku licenciu," uzavrel s tým, že v strane Smer-SD ako jej spoluzakladateľ ostáva keďže kabáty nemení.

R. Kaliňáka by mala v parlamente nahradiť D. Gabániová



Exministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD), ktorý sa vzdáva poslaneckého mandátu, by mala v Národnej rade (NR) SR nahradiť Darina Gabániová (Smer-SD). Tá už poslankyňou v tomto volebnom období bola, zo zákonodarného zboru však musela odísť, keď si Kaliňák po demisii vlády Roberta Fica (Smer-SD) uplatnil svoj mandát.

Či bude kandidovať vo voľbách v roku 2020, zatiaľ jasné nie je. "Ako konkrétnu rieku prejdem, poviem vtedy, keď pred ňou budem stáť. Pred touto riekou momentálne nestojíme, je to relatívne ďaleko a neviem sa k tomu ani v tejto chvíli vyjadriť," dodal Kaliňák.