Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Exminister Pavol R. bol na polícii, konfrontovali ho s Milošom K.

Na snímke obvinený Pavol R. prichádza na konfrontáciu s Mikulášom Č. v Bratislave 6. februára 2018. Foto: TASR - Pavol Zachar

Bývalý minister hospodárstva Pavol R. je obvinený z toho, že si v roku 1997 v podsvetí objednal vraždu svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Volzovej.

Bratislava 7. februára (TASR) – Bývalý minister Pavol R. bol v stredu opäť na polícii. Medzi výpoveďami bývalého politika a obvineného Miloša K. existujú rozpory, ktoré sa však nepodarilo odstrániť ani konfrontáciou. Uviedla to obhajkyňa Miloša K. Emília Matrtajová.

"Myslím, že čím ďalej tým viac sa ukazuje, že je to všetko absurdný nezmysel a nelogickosti, jedna po druhej, z tých výpovedí trčia stále viac a viac," povedal v stredu obvinený Pavol R. po skončení konfrontácie.

Opačný pohľad na tento vyšetrovací úkon mala Emília Matrtajová, ktorá v prípade obhajuje obvineného Miloša K. "Môj klient zotrval od začiatku prípravného konania až doposiaľ na svojich výpovediach," zdôraznila. Konfrontácia medzi Pavlom R. a jej klientom podľa nej prebehla tak, ako mala. "Bol to normálny úkon, boli kladené otázky, neboli žiadne problémy a v takejto súvislosti určite bude rozhodovať súd, pretože sú tu dve skupiny dôkazov, o ktorých bude musieť v každom prípade rozhodnúť," vyjadrila sa.

František Polák, právny zástupca Mikuláša Č., uviedol, že "každý si tvrdí svoje." Pavol R. mal otázky, ale Miloš K. "vypovedal tak ako predtým" a jednoznačne podľa jeho názoru Pavla R. usvedčuje.

Bývalý minister hospodárstva Pavol R. je obvinený z toho, že si v roku 1997 v podsvetí objednal vraždu svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Volzovej. Okrem iných mal proti nemu vypovedať práve bývalý šéf banskobystrického podsvetia Mikuláš Č., ktorý si už za iné vraždy odpykáva doživotný trest.

Okrem Pavla R. čelia obvineniu v tejto veci aj Miloš K., Róbert L. alias Kýbel a Mikuláš Č.

Krajský súd v Bratislave prepustil obvineného Pavla R. na slobodu dňa 21. novembra minulého roka. Zároveň mu však uložil povinnosť podrobiť sa dohľadu probačného a mediačného úradníka, nosiť elektronický náramok či zákaz vycestovať do zahraničia.