Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 22. máj 2024Meniny má Júlia a Juliána
< sekcia Slovensko

Experti vytvorili česko-slovenské mediačné fórum

Na prvom kolokviu ČSMF sa účastníci zhodli na potrebe štruktúr fóra na národných úrovniach a zároveň si zvolili koordinátorov pre oba štáty.

Praha 12. júla (TASR) - Česko-slovenské mediačné fórum (ČSMF) ako stálu expertnú skupinu vytvorili odborníci oboch krajín v oblasti mediácie na stretnutí v Prahe. TASR o tom dnes informoval Juraj Kačo z Mediačno-konzultačného centra SOVA.

Na prvom kolokviu ČSMF sa účastníci zhodli na potrebe štruktúr fóra na národných úrovniach a zároveň si zvolili koordinátorov pre oba štáty. Za Českú republiku sa ním stal Tomáš Horáček, za Slovensko Martin Dubníček.

Na stretnutí sa stanovili hlavné úlohy pre vedu a výskum pre obe krajiny. Hovorilo sa aj o vzájomnej komunikácií a prepojení odborníkov pri aplikácii a realizácii vedy a výskumu v oblasti mediácie a v procese alternatívnych riešení sporov.

Rokovanie sa venovalo aj príprave na medzinárodnú konferenciu EMNI o mediácii, ktorá sa uskutoční 18.– 20. apríla 2013 v Bratislave. Konferencia EMNI 2013 je tematickým i praktickým základom pre pokračovanie v činnosti vzniknutého Česko–slovenského mediačného fóra.

Podujatie organizovala Univerzita Karlova Praha v spolupráci s Ministerstvami spravodlivosti ČR a SR.