Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Slovensko

Na EXPO Miláno prinesie Slovensko svoje prírodné a kultúrne bohatstvo

Milano Expo Foto: facebook

EXPO Miláno 2015 je najvýznamnejšou svetovou výstavou, ktorá sa bude konať od 1. mája do 31. októbra 2015 v talianskom Miláne.

Bratislava 17. júna (TASR) – Slovenská expozícia sa chce na svetovej výstave EXPO Miláno 2015 prezentovať ako moderná a dynamická krajina. Práce na jeho vytvorení sú už v plnom prúde. Informoval dnes v Bratislave generálny komisár slovenskej expozície na EXPO Miláno 2015 Martin Polák na tlačovej konferencii. Na nej spolu s architektom slovenskej expozície Karolom Kállayom predstavili vizualizáciu slovenského pavilónu.

Ten má návštevníkom výstavy dodať oddych a inšpiráciu. Na ploche 1010 metrov štvorcových a troch poschodiach sa v ňom budú prelínať prezentácie tradícií, inovácií, športu, kultúry, zážitkov a výživy. Stavba expozície má byť kombináciou zelene a dreva. Zaujať majú aj kulisy z čičmianskej architektúry, hudobný strom či padajúca voda z mlynských kolies.



„Máme ambíciu, aby slovenský pavilón zaujal a zostal návštevníkom výstavy v pamäti i napriek veľkej svetovej konkurencii. Môže to byť napokon prínosom pre naše podnikateľské prostredie a turizmus,“ zdôraznil Polák. Podľa neho tomu môže pomôcť aj umiestnenie expozície do lukratívnej zóny, v blízkosti Japonska, Ruska, Nemecka a USA. Ako dodáva, jeden z hlavných cieľov je vytvorenie zaujímavej platformy pre zlepšenie obrazu Slovenska vo svete, predstavenie jeho turistických a investičných možností.

EXPO Miláno 2015 je najvýznamnejšou svetovou výstavou, ktorá sa bude konať od 1. mája do 31. októbra 2015 v talianskom Miláne. Hlavnou témou podujatia bude – Výživa pre planétu, energia pre život. Slovensko investuje do účasti na tejto výstave celkovo 3,9 milióna eur.