Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Expolicajt z kauzy zavlečenia M. Kováča ml. má ísť na 14 rokov do basy

Na archívnej snímke z 23. februára 1996 je Michal Kováč mladší s mladšou dcérou v náručí pred vchodom do svojho domu v Sv. Juri pri Bratislave, po návrate z takmer polročného pobytu v Rakúsku, kam bol podľa výroku Vyššieho krajinského súdu vo Viedni zavlečený proti svojej vôli. Štvrtá trestná komora Krajinského súdu Mníchov I. pod vedením predsedajúceho sudcu Hansa Schmida rozhodnutím z 23.februára 2000 s konečnou platnosťou zastavila 6 rokov trvajúce konanie voči Michalovi Kováčovi mladšiemu. Foto: TASR

Trest mu dnes vymeral Špecializovaný trestný súd v Pezinku, ktorý ho uznal vinným z falšovania zmeniek v celkovej hodnote 2,4 milióna eur. Informuje o tom spravodajský internetový portál Sme.

Bratislava 25. februára (TASR) - Bývalý elitný policajt Ľuboš K., ktorý figuroval v kauze zavlečenia Michala Kováča mladšieho do cudziny, má ísť do väzenia na 14 rokov. Trest mu dnes vymeral Špecializovaný trestný súd v Pezinku, ktorý ho uznal vinným z falšovania zmeniek v celkovej hodnote 2,4 milióna eur. Informuje o tom spravodajský internetový portál Sme.sk.

Verdikt súdu nie je právoplatný, Ľuboš K. sa voči nemu hneď odvolal. Prípadom sa tak bude zaoberať Najvyšší súd, uvádza portál. Ako približuje, kauza súvisí s aktivitami zločineckej skupiny sýkorovcov.

"Podľa obžaloby dal sfalšovať podpisy na troch zmenkách svojho bývalého obchodného partnera Ľubomíra Farenzenu," píše sme.sk. Neprávoplatne odsúdenému hrozil trest až 22 rokov, keďže mal spôsobiť škodu veľkého rozsahu.

Dopustil sa troch trestných činov naraz. Senát súdu vedený Igorom Králikom však zohľadnil aj jeho doterajší usporiadaný a bezúhonný život. Ľuboš K. sa po vynesení rozsudku k nemu nevyjadril.

Podľa obžaloby, ktorú spísal bývalý prokurátor Michal Serbin v roku 2000, mal byť expolicajt jedným zo štyroch mužov, ktorí v roku 1995 Kováča ml. násilne vytiahli z jeho auta vo Svätom Jure, prinútili ho vypiť veľké množstvo alkoholu a následne ho v bezvedomí zavliekli do Rakúska. Ľuboš K. obvinenia odmietal. Prípad sa nikdy nedostal na súd pre Mečiarove amnestie z roku 1998, uzavrelo sme.sk.