Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Exposlanca KDH zrazilo auto, leží v nemocnici v umelom spánku

Na archívnej snímke bývalý poslanec KDH Pavol Minárik. Foto: TASR - Martin Baumann

Podľa medializovaných informácií leží Pavol Minárik po nehode v umelom spánku v nemocnici na bratislavských Kramároch.

Bratislava 22. januára (Teraz.sk) - Bývalého poslanca KDH Pavla Minárika zrazilo vo štvrtok v Petržalke auto. Informuje o tom cas.sk.

Incident sa mal stať keď išiel za priateľmi na pivo. Podľa medializovaných informácií leží Minárik po nehode v umelom spánku v nemocnici na bratislavských Kramároch, kde ho po nehode previezla záchranka.

"Náš dobrý priateľ Pavol Minárik utrpel pred dvoma dňami ťažké zranenie, keď ho zrazilo auto. Jeho stav je vážny. Prosíme o modlitby za záchranu jeho života a za jeho uzdravenie," napísal 20. januára na sociálnej sieti Vladimír Palko.


.

RNDr. Pavol Minárik sa narodil 25. júna 1957 v Bratislave. Je absolventom vysokoškolského štúdia teórie systémov a operačnej analýzy na Matematicko-fyzikálnej fakulte Univerzity Komenského (UK) v Bratislave. Pracoval ako programátor-analytik v Ústave veterinárnych informácií a osvety na Štátnej veterinárnej správe. V rokoch 1993-1994 bol projektantom a analytikom v Národnom centre pre informatiku.

Na regionálnej politickej scéne pôsobil ako poslanec Miestneho zastupiteľstva mestskej časti Bratislava Petržalka (1990-1994), poslanec Mestského zastupiteľstva hlavného mesta SR Bratislava (1994-1998). V tomto období bol súčasne zástupcom starostu mestskej časti Bratislava-Petržalka. Poslancom mestského zastupiteľstva a predsedom poslaneckého klubu sa stal v roku 1998. V rokoch 1999-2002 bol I. námestníkom primátora hlavného mesta SR Bratislava a riadil rezort finančnej stratégie, rozvoja mesta a výstavby.

Od roku 1990 bol Pavol Minárik členom KDH, v roku 1997 sa stal predsedom Okresného centra (OC) KDH. V apríli 1999 ho zvolili za podpredsedu KDH pre komunálnu politiku. V tejto funkcii ho potvrdili aj nasledujúce snemy KDH (v roku 2000, 2001 a 2003).

Od roku 2002 bol Pavol Minárik poslancom NR SR za KDH a bol členom Výboru NR SR pre hospodárstvo, privatizáciu a podnikanie a predsedom klubu poslancov KDH. Po parlamentných voľbách 2006 bol podpredsedom Výboru NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií a predsedom Výbor NR SR pre kultúru a médiá. 21. februára 2008 oznámil Minárik, spoločne s Vladimírom Palkom, Rudolfom Bauerom a Františkom Mikloškom odchod z KDH. Zároveň vystúpil z poslaneckého klubu KDH a zaradil sa medzi nezávislých poslancov a vzdal sa funkcie člena Výboru pre nezlučiteľnosť funkcií. V júni 2008 bol odvolaný z funkcie predsedu Výboru pre kultúru a médiá.

Pavol Minárik sa stal členom prípravného výboru novej politickej strany Konzervatívni demokrati Slovenska, ktorá bola zaregistrovaná na ministerstve vnútra 22. júla 2008.