Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Exposlanec Vladimír J. by sa mal pred súd postaviť v marci

Exposlanec Národnej rady SR Vladimír J. Foto: TASR

Vladimír J. čelí obvineniu z týrania blízkej a zverenej osoby od marca minulého roka.

Prievidza 11. januára (TASR) - Exposlanec Národnej rady SR a bývalý prievidzský okresný šéf Smeru-SD Vladimír J., ktorý čelí obvineniu z týrania blízkej a zverenej osoby, by sa mal pred Okresný súd v Prievidzi postaviť v marci. "V trestnej veci obvineného Vladimíra J. predseda senátu nariadil hlavné pojednávanie a jeho termín určil na 16. marca," informoval dnes TASR hovorca súdov v Trenčianskom kraji Roman Tarabus.

Obžalobu na Vladimíra J. podala na prievidzský okresný súd Okresná prokuratúra Prievidza vlani 9. decembra, pričom jej podanie zdôvodnila zadováženými dôkazmi v prípravnom konaní. Ešte predtým jej doručil prievidzský policajný vyšetrovateľ návrh na postúpenie veci na prejednanie konania obvineného ako priestupok, s čím prokuratúra nesúhlasila.

Vladimír J. s obžalobou podľa vyjadrenia, ktoré poskytol TASR vlani v decembri, nesúhlasí. Ako tvrdí, prokuratúra ho obžalovala napriek tomu, že vyšetrovanie bolo uzavreté s tým, že sa žiadne z "krivých" obvinení voči nemu nepreukázalo. Dokazovať to majú znalecké posudky, výpovede 13 svedkov v tejto kauze a celý vyšetrovací spis. Na druhej strane je podľa svojich slov rád, že sa bude môcť postaviť pred nezávislý orgán, akým je súd Slovenskej republiky, obhájiť tam svoju nevinu a v konečnom dôsledku očistiť svoje meno.

Exposlanec za vládny Smer-SD čelí obvineniu z týrania blízkej a zverenej osoby od marca minulého roka. Na základe rozhodnutí prievidzského okresného súdu, ktoré neskôr potvrdil aj trenčiansky krajský súd, ho stíhajú na slobode. V tejto súvislosti žiadal generálny prokurátor ministra spravodlivosti Tomáša Boreca, aby podal dovolanie na Najvyšší súd SR, ktoré mohlo zvrátiť rozhodnutie krajského súdu. Borec však uviedol, že ako minister nemal žiadny právny dôvod uplatniť v tomto prípade mimoriadny opravný prostriedok.

Svojho poslaneckého mandátu a funkcie okresného šéfa Smeru-SD sa Vladimír J. vzdal po medializácii konfliktov so svojou dnes už bývalou manželkou.