Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Exprezidenta Ivana Gašparoviča hospitalizovali na onkológii

Ivan Gašparovič Foto: TASR/Štefan Puškáš

V nemocnici je od nedele.

Bratislava 3. júna (Teraz.sk/TASR) - Bývalého slovenského prezidenta Ivana Gašparoviča hospitalizovali v Národnom onkologickom ústave (NOÚ) na Klenovej ulici v Bratislave. Informuje o tom Denník N.

Podľa denníka sa mal Ivan Gašparovič podrobiť operácii hrubého čreva. V nemocnici je od nedele 31. mája. Podľa dobre informovaných zdrojov, s ktorými sa TASR skontaktovala, išlo o vopred plánovaný zákrok.

"Ako poskytovateľ zdravotnej starostlivosti sme podľa Zákona č. 576/2004 o zdravotnej starostlivosti oprávnení poskytovať údaje o zdravotnom stave a zo zdravotnej dokumentácie pacienta len pacientovi, rodine a ďalším zákonom stanoveným osobám," informovala TASR hovorkyňa NOÚ Viktória Vasilenková.

Ivan Gašparovič sa stal tretím prezidentom samostatnej SR. Zvolený bol v priamych voľbách občanmi SR a je prvým opakovane zvoleným prezidentom, ktorý úrad hlavy štátu zastával dve funkčné obdobia.

Inaugurovaný bol 15. júna 2004 a o päť rokov neskôr sa ujal tohto úradu opäť na druhé funkčné obdobie, ktoré ukončil 15. júna 2014.