Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Exprezidentovi Kováčovi blahoželal k narodeninám arcibiskup Zvolenský

Na snímke bývalý slovenský prezident Michal Kováč (vľavo) a predseda Konferencie biskupov Slovenska arcibiskup Stanislav Zvolenský (vpravo) počas prijatia v Bratislave 5. augusta 2015. Foto: TASR - Pavol Demeš

Arcibiskup Zvolenský vysoko ocenil pôsobenie Michala Kováča vo funkcii hlavy štátu a zdôraznil, že si cení jeho statočnosť a kultivovanosť.

Bratislava 5. augusta (TASR) - Dnes sa dožíva životného jubilea - 85 rokov prvý prezident samostatnej Slovenskej republiky Michal Kováč. Pri tejto príležitosti mu zablahoželal predseda Konferencie biskupov Slovenska arcibiskup Stanislav Zvolenský.

Vo vyše hodinovom rozhovore sa venovali hodnoteniu pomerne zložitých počiatkov slovenskej štátnosti. Bývalý prezident Kováč spomenul, ako sa aj vysokí cirkevní predstavitelia snažili prispieť k zmierneniu vtedajších vnútropolitických sporov.


Arcibiskup Zvolenský vysoko ocenil pôsobenie Michala Kováča vo funkcii hlavy štátu a zdôraznil, že si cení jeho statočnosť a kultivovanosť. Poprial mu veľa síl a prijal pozvanie na oficiálnu oslavu jubilea, ktoré sa má uskutočniť v druhej polovici septembra.