Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Slovensko

Exprokurátora Svetozára Ch. obvinili zo zneužívania právomoci

Na snímke obhajcovia Roberta Fica, zľava David Lindtner a Svetozár Ch. počas zasadnutia Mandátového a imunitného výboru NR SR k žiadosti Generálnej prokuratúry SR o vydanie súhlasu na vzatie poslanca Národnej rady SR Roberta Fica (Smer-SD) do väzby v Bratislave 27. apríla 2022. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Pôvodne čelil Svetozár Ch. obvineniu z marenia úlohy verejným činiteľom.


Bratislava 5. mája (TASR) – Bývalý šéf Okresnej prokuratúry Bratislava II Svetozár Ch. a obhajca lídra Smeru-SD Roberta Fica čelí obvineniu zo zneužívania právomoci verejného činiteľa. TASR to potvrdil hovorca žilinskej krajskej prokuratúry Štefan Kokles. Upozornil na to Denník N.

"V predchádzajúcom období došlo k rozšíreniu obvinenia za ďalšie čiastkové útoky. Voči tomuto rozšíreniu si obvinený podal sťažnosť, ktorá bola prokurátorom zamietnutá ako nie dôvodná," priblížil hovorca. Pôvodne čelil Svetozár Ch. obvineniu z marenia úlohy verejným činiteľom.

"Rozdiel je v tom, že pri zneužívaní ide o úmyselnú formu konania a pri marení úlohy ide o nedbanlivostné konanie a od toho sa odvíjajú aj trestné sadzby trestu odňatia slobody stanovené zákonom," ozrejmil s tým, že vzhľadom k prebiehajúcemu trestnému konaniu nie je možné poskytnúť viac informácií.