Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Extrémista z Kysúc môže skončiť za mrežami za nedovolené ozbrojovanie

Revolver Foto: TASR/AP

O revolveri tvrdil, že ho našiel náhodou. Hrozí mu osem rokov väzenia.

Bratislava 29. júla (TASR) – Radikálovi Mariánovi M. hrozí osemročné väzenie za nedovolené ozbrojovanie. Informáciu priniesol portál aktuality.sk.

Web sa odvoláva na informáciu hovorcu Krajskej prokuratúry v Žiline Milana Cisárika. "Prokurátorka Okresnej prokuratúry Čadca podala dňa 25. 7. 2016 obžalobu na Mariána M. obvineného zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. O podanej obžalobe bude rozhodovať Okresný súd v Čadci," uviedol pre portál Cisárik.

Prípad sa má týkať nelegálnej držby krátkej ručnej palnej zbrane, takzvaného opakovacieho revolvera. Mariána M. spolu s jeho kamarátom zadržala polícia ešte na prelome rokov 2015/2016. Jeho kamarát sa údajne vyhrážal 44-ročnej žene z Turzovky, a dokonca jej mal streliť do domu. Muž sa ku skutku priznal.

Marián M. začiatkom roku 2016 zverejnil na internete video, kde sa vyjadruje, že zbraň našiel len náhodou a odovzdať ju plánoval až po konzultácii s advokátom.

VIDEO: Vyjadrenie ku kauze ozbrojený Magát


Marián M. kandidoval do Kotlebovej ĽSNS. Na severe Slovenska je známy tým, že založil militantnú skupinu Vzdor Kysuce. Okrem toho organizuje protesty proti islamu a EÚ.